Прочитај ми чланак

Наставља се фудбалско првенство Србије

0

14008419116023

Претпоследње и последње коло фудбалског шампионата Србије, које је два пута одлагано због поплава, дефинитивно ће се играту у недељу 25. маја и у среду 28. маја, потврдио је директор Суперлиге Владимир Булатовић.

Влада Србије укинула је данас ванредну ситуацију, чиме је омогућено да се сходно закључцима Такмичарске комисије Фудбалског савеза Србије (ФШ) одиграју утакмице преостала два кола.
„Чекали смо и званичну одлуку Владе, али упуство клубовима је већ дато, тако да дефинитивно можемо да кажемо да се утакмице претпоследњег кола играју у недељу, а последњег у среду“, рекао је Булатовић.

Наравно, најзанимљивији дуел 29. кола свакако је меч између Црвене звезде и ОФК Београда, где би црвено-бели могли да освоје шампионску титулу и прекину низ од шест титула Партизана. Битка ће се бити и за Европу у коју би радо и Јагодина и Чукарички (Воша преко купа већ осигурала излазак на међународну сцену), али највећа неизвесност окружује борбу за опстанак, пошто су угрожени Јавор, Рад, Слобода, Раднички 1923 и Доњи Срем.

Све утакмице 29. кола почињу у 17 сати, а састају се:

Црвена звезда – ОФК Београд
Доњи Срем – Слобода
Чукарички – Раднички Ниш
Јагодина – Јавор
Напредак – Војводина
Нови Пазар – Раднички Крагујевац
Спартак – Партизан
Вождовац – Рад

Парови 30. кола (среда, 17 сати):

Војводина – Црвена звезда
Партизан – Чукарички
Раднички Крагујевац – Јагодина
Јавор – Напредак
ОФК Београд – Доњи Срем
Слобода – Вождовац
Рад – Спартак
Раднички Ниш – Нови Пазар

( Моззартспорт )