Прочитај ми чланак

НАПАД МОНТЕНЕГРИНА: Нећемо помоћ Николе Миротића, па кад би „поцркали“ од глади

0

Погледајте на какве је све коментаре наишла вијест о томе да Никола Миротић помаже Црној Гори у борби против корона вируса

Национално координационо тијело за заразне болести Црне Горе покренуло је акцију у којој грађани могу својим донацијама помоћи борбу против корона вируса. СМС-овима.

FOTO: in4s.net

Необично је то како, умјесто да црногорска Влада у кризним тренуцима помогне угроженом становништву, она промовише акције у којима становништво, поред пореза који плаћа треба да дода још по који динар. По принципу: држава нас лијечи о нашем трошку али донирајмо ипак још, да нас домовина боље чува.

Међутим, поред економске, „некаква је криза и некаквог морала“ те се јављају „патриоте“ „великог“ Монтенегра који своју „малу“ не дају, ни по цијену глади. Иначе, највише људи у свијету умире од глади према званичним статистикама, те се закључак сам намеће – не дају „малу“ ни по цијену смрти. Проблематично је то што „малу“ ипак чине људи.

А кад су у питању људски животи, свака је помоћ добродошла, па је и природно и логично да се грађани укључе и помогну свом народу, без обзира на неспособност Владе.

Један од оних који су одлучили да помогну је и наш прослављени кошаркаш Никола Миротић, познат по својој хуманости и борби за очување основних људских права као што је слобода вјероисповијести. Миротић је својим учешћем на литијама тако дао допринос и духовној обнови и преображају Црне Горе из Монтенегра назад у Црну Гору.

Међутим, ни ова времена „дукљаноидима“ и самозваним црногорским „патриотама“, не значе ништа. Исто као што им нису били потребни респиратори – јер су из Србије, тако им није потребна ни помоћ Николе Миротића.

фото: твитер скриншот

„Малу“ не дају а народ – нека цркне од глади: Дукљанска солидарност и патриотизам at it’s finest – Све, све али не и Срби.