Прочитај ми чланак

НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА Новак Ђоковић дошао до 20. Грен слем титуле!

0

Овогодишњи победник Вимблдона је у финалу савладао Италијана Беретинија са 3:1 у сетовима 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3 , Ово је Ђоковићу 20. грен слем титула.

Ђоковић је лако стигао до 3:1 након брејка и деловало је да би лако могао да затвори сет.

При резултату 5:3 пропустио је брејк и сет лопту у, испоставиће се, најдужем гему на сусрету.

Ушао је први сет у тај-брејк, Италијан је стигао до 3-0, а онда је Новак успео да изједначи. Ипак, уследила је нова мини серија Беретинија који је тако помало неочекивано успео да освоји тај сет.

У другом сету је на терену постојао само један човек. Новак је направио два брза брејка и стигао до 4:0, али је Беретини успео да мало закомпликује ситуацију.

Направио је Италијан брејк за 5:3, успео да спасе три сет и брејк лопти на свој сервис, али је Новак у свом сервис гему освојио све поене и стигао до 1:1 у сетовима.

Трећи сет је обележио сукоб са публиком, па је у једном тренутку Новак викао „Не чујем вас“. Обезбеђење је отишло до провокатора и смиривало их, док смо у преносу гледали реакцију Ђоковића.

Четврти сет је био прилично изједначен, а онда је Ђоковић направио брејк за 4:3.

До краја је сачувао предност и направио још један брејк којим је освојио титулу. Новак је пропустио две меч лопте након сјајних потеза Беретинија, али трећи пут није било грешке.

Српски тенисер је по шест пут тријумфовао на вимблдонској трави и на овом турниру су само Пит Сампрас и Роџер Федерер успешнији.

Новак је сада изједначен по броју гренд слем титула са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.