Прочитај ми чланак

НАДАЛ СЛАВИ Ђоковић неће моћи на Ролан Гарос без ВАКЦИНЕ?!

0

После одлуке аустралијских власти да му као невакцинисаном ускрате визу и забране учешће на Аустралијан опену у Мелбурну, сви се питају каква је даља судбина Ђоковића који није вакцинисан, а покушава да освоји што више Гренд слемова у трци са Федерером и Надалом. Следећи велики турнир је чувени Френч опен у Паризу.

Ролан Гарос на коме би Новак требало да брани шампионску титулу одржава се од 22. маја, а француски спортски дневник Л’Екип објавио је ове вечери да Ђоковић неће моћи да наступи невакцинисан, према протоколима за вакцинацију који ускоро ступају на снагу у Француској.

Овај лист је објавио текст са насловом „Промена правила о вакцинацији у Француској могла би да спречи учешће Ђоковића на Ролан Гаросу“.

У тексту се наводи да данас, према приписима који важе у земљи, Ђоковић има валидну пропусницу за улазак у Француску као невакцинисан која важи до 16. јуна (Ролан Гарос се завршава 5. јуна). Датум 16. јун је постављен као последњи дан од шест месеци откако је Новак био заражен ковидом 16. децембра.

Међутим, од 15. фебруара у Француској на снагу ступа нова одлука по којој ће Новакова пропусница без вакцинације важити само до 16. априла (скраћује се за два месеца), што значи да Ђоковић неће моћи да наступа у Паризу у јуну без вакцине.

Евентуално ако се опет зарази ковидом, па добије ново четворомесечно изузеће…

Л’Екип се оградио да би ово ново правило које ступа на снагу 15. фебруара могло да буде и суспендовано касније током пролећа, али остају при томе да по новим прописима, Новак неће моћи да игра на Ролан Гаросу и бори се за нови Гренд слем.

Подсетимо, Ђоковић је шампион Париза за 2021. годину после победе у финалу над Стефаносом Циципасом.