Прочитај ми чланак

На крилима Гудурића Звезда у ТОП16 (ВИДЕО)

0

MILER

Још од победе над Химкијем у Пиониру све очи су биле упрте у дуел са Бајерном. Нико није размишљао ни о Фенербахчеу ни о утакмицама АБА лиге већ су сви гледали ка синоћњем мечу. Тензија је била велика и могла је да се осети од раног јутра. Одлучујућа утакмица за пролаз даље, пун Пионир и само једна жеља, да се добије ова утакмица. 

Све је почело добро. Навијачи су пробили звучни зид на самом почетку. Звезда је играла одлично водила 13 поена разлике, а онда се десио велики пад. Бајерн је одиграо одлично, на крилима Савановића и Деона Томпсона минус је претворио у плсу, а црвено-бели нису могли да се „повежу“ све до последње четвртине. Изгледало је као да су кола отишла низбрдо али онда су се пробудили црвено-бели.

Феноменално су заиграли одбрану, још бољи су били у нападу, а звездино дете, Марко Гудрић је показао зашто је један од најталентованијих играча у нашој земљи. Када саиграчима није ишло Гудурић је пробијао, погађао тројке и вукао Звезду ка тријумфу. Пробудили су се и Милер, Цирбеш и Јовић и сломљен је отпор Немаца. Коначан резултат 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 29:11).

Звезда је поново феноменално играла на почетку утакмице, а онда пала. То се као по навици дешава у свакој утакмици. Тако је било у обе утакмице против Стразбура, обе утакмице против Химкија, против Реала у Пиониру, сада против Бајерна…

Треба истаћи да је Бајерн потпуно неутрализовао Маркуса Вилијамса који није пуно играо, а када је играо није се видео. Вилијамс је меч завршио са индексом -7, а то одавно није виђено када је он у питању. Такође треба истаћи да је Бајерн, као ниједна екипа до сада, фантастично затварао Милера у прве три четвртине. 

Делије су коначно виделе добру игру Рајана Томпсона. Он је играо веома добру одбрану, неколико ничијих лопти је успео да избори за свој тим, украо је две лопте, постигао 4 поена и у веома важном моменту прелепо је закуцао и подигао и публику и саиграче. 

Марко Симоновић је играо на сопствени ризик (повреда скочног зглоба) и пуно помогао свом тиму. Убацио је 8п (две тројке) уз 3ск, 1ул и опет показао да је одличан одбрамбени играч. 

Бранко Лазић је одиграо лошију утакмицу него иначе, имао је 4 „продате“ лопте и 5 фаулова уз 6п и 2ск и уз незаобилазно одличну одбрану.

Стефан Јовић је поново показао да је најбољи играч Црвене звезде. Изванредни плејмејкер је бројао до 9п (2-3 за 3 поена) уз 13ас, 1ск, 2ул и фантастичну одбрану. Треба напоменути да је он иницирао преокрет када је са готово девет метара погодио тројку при резултату  58-67 као и тројку на самом крају којом је запечатио судбину Бајерна. 

Мајк Цирбеш је доказао да је један од најбољих центара Европе у овом тренутку. Постигао је 17 поена уз 9 скокова, 1 украдену лопту и 2 асистенције. Цирбеш је поново доминирао под оба обруча и види се његов велики напредак у односу на прошлу сезону у којој је играо другог центра. 

Квинси Милер је поново одушевио навијаче. Постигао је 21 поен уз 10 скокова, 1 украдену лопту, 2 асистенције и 1 блокаду. Одлично је играо прву четвртину да би потом био заустављен у наредне две. Пробудио се у последњој четвртини у којој је постигао веома важну тројку и у којој је атрактивно закуцао Бајерн. Он је био најефикаснији играч утакмице. 

Марко Гудурић је одиграо фантастичну утакмицу. Иако је имао мање поена од Квинсија, Марко је МВП овог меча. Када екипи није ишло он ју је носио. Куцао је, постизао тројке, пробијао одбрану противника – радио је све. Иако има само 20 година и иако је ова утакмица била од пресудног значаја за даљу судбину Црвене звезде у овој сезони, Гудурић је играо као да му је ово ко зна која сезона у најјачем европском такмичењу. Гудурић из утакмице у утакмицу показује да више није таленат већ да је постао играч способан за велика дела. На крају меча Делије су му скандирале име, а то је велика част ако се узме у обзир да Делије ретко ком играчу скандирају име.

У тиму Бајена бољи од осталих били су Душко Савановић 19п, 6ск, 1ас, Деон Томпскон 17п, 5ск, 3ул, 1ас, 1бл и Кејси Риверс 10п, 1ул, 1ас.

Треба напоменути да су навијачи Звезде великим аплаузом и овацијама дочекали тренера гостију Светислава Карија Пешића.

Извор: СРБИН.ИНФО/ Илија Вуксановић