Прочитај ми чланак

Мрђа се враћа на „Маракану“

0

dragan-mrdja(Вести)

Није дошао Стефан Бабовић, али би могао Драган Мрђа. Руководство Црвене звезде је на седници УО одлучило да не појачава тим са некадашњим везистом Партизана, али је исто тако изнесен и предлог да се ангажује Мрђа. Иако је званичан став чланова УО после завршене седнице био да се није причало о појачањима, већ о ценама карата за меч са Вестманејом, сазнајемо да је предлог о Мрђином ангажману био више него озбиљан.

Спортски директор Зоран Стојадиновић је и званичнио предложио довођење Мрђе, а коначна одлука ће бити донесена у наредних пар дана. Подсетимо, Мрђа је недавно раскинуо уговор са швајцарским Сионом и тренутно је слободан играч, што је олакшавајућа околност за Звезду који не би морала да плаћа обештећење. Још пре пар дана, Мрђа је понуђен Звезди и одговор на ту понуду је и овај предлог на УО јер очигледно да у клубу постоје људи који су за реализацију трансфера.

За разлику од Бабовића чијим доласком би се створила гужва на средини терена, Мрђа је играч који би у овом тренутку био од веће користи Звезди. Тачније, на тој позицији јој је је неопходно појачање. Он би могао да дође као замена за Абиолу Дауду о чијем се одласку све више прича, али и у случају останка Нигеријца на „Маракани“, Мрђа би могао да се угура у прву поставу. У овом случају као крилни нападач, што је позиција коју је једно време играо и код Радомира Антића у репрезентацији.

Мрђа је блистао у дресу Војводине пре три године, одакле је отишао у швајцарски Сион иако га је тражио и Партизан. Ипак, није имао среће у Швајцарској пошто је у током трогодишњег уговора два пута доживео тешке повреде колена и није проводио много времена на терену. Сигурно је и да ће његово физичко стање бити под посебним упитником.

Ако се покаже да је у форми и ако се још постигне и договор о висини његове зараде (цена после повреда му је драстично пала, па су и финансијски захтеви мањи него пре пар година), постоје велике шансе да после осам година Мрђа обуче дрес Црвене звезде у којој је поникао.