• Почетна
  • СПОРТ
  • Може ли Србија до чуда, уз веру у Новака, и навијаче као ветар у леђа Лајовићу?
Прочитај ми чланак

Може ли Србија до чуда, уз веру у Новака, и навијаче као ветар у леђа Лајовићу?

0

srbija ceska tenis-dubl161113ras-foto-aleksandar-dimitrijevic--14_f

Тениска репрезентација Србије се већ пред финале Дејвис купа са Чешком у Комбанк Арени суочила са великим проблемима. Виктору Троицком није смањена суспензија, Јанко Типсаревић се повредио, и све очи су упрте у Новака Ђоковића.

Чешку екипу у овом финалу у пракси чине само Томаш Бердих и Радек Штепанек, који су у суботу донели поен за преокрет и 2:1, победивши Ненада Зимоњића и Илију Бозољца у дублу. Ако Новак Ђоковић оправда очекивања и победи Томаша Бердиха, велики терет биће на Душану Лајовићу, пред којим је изазов каријере. Иза њега ће бити навијачи и екипа, са друге стране мреже Радек Штепанек, у борби за кључни поен. За Чеха, један меч у низу, а за Душана, прилика да уђе у историју.

Упркос томе што су гости, Чеси су се одомаћили у Арени, па су и после освојеног другог сета у дублу развили заставу преко свог сектора. Иако тенис као спорт подразумева сведену активност публике, Дејвис куп мења драж и доноси другачији набој, па је и Ђоковић нервозу у првом сету против Штепанека у петак тражио од навијача да утишају Чехе.

Сигурно је да њему неће фалити мотиви против Томаша Бердиха после провокативних изјава из табора ривала, а ако тријумфује, све ће бити на Душану Лајовићу. Он је показао против Бердиха да може играти без страха, оштрим ударцима често је терао противника да се растрчи и помучи, али су искуство и класа пресудили.

Није крио разочарење због пораза, али и одушевљење што је успео бар да га намучи, а остаје жал што није имао подршку пуне Арене. Већину је занимао само Ђоковићев меч, па су многи навијачи отишли након половине програма у петак.

У недељу се борба за салатару наставља од 14 часова, када ће се Ђоковић наћи преко пута Бердиха. А после, ко зна? Све је могуће, а томе су нас много пута у прошлости научили српски спортисти.

(Блиц спорт)