Прочитај ми чланак

Владан Лукић одлази из Црвене Звезде

0

Председник ФК Црвена звезда Владан Лукић могао би до краја недеље да поднесе оставку, тврде поједини београдски медији.

По писању Новости, Пресса и Моззартспорта одлазак Лукића са чела Звезде је питање дана, СОС канал и Блиц су отишли корак даље, незваничном информацијом да је председник ФКЦЗ већ поднео оставку.

Из клуба током вечери није било никаквих информација. Лукић је на изборима као једини кандидат добио већину овог пролећа, али је прича о његовом одласку покренута када је екипу напустио Роберт Просинечки.

Легенда клуба је после 20 месеци отишла са Маракане после ремија са Радом у првом колу ЈСЛ, само три дана пред кључни меч са Бордоом. Просинечки се од тада редовно појављује у медијима, а једна од главних тема је дуг који према њему има Звезда, јер заостале плате нису ни почеле да се исплаћују.

Лукић је тих дана најавио да је спреман да напусти клуб чим пронађе одговарајућег наследника, а у више наврата наговештено је да би то могао да буде Драган Џајић, који је провео две деценије на функцијама директора и председника клуба са Маракане.

Ипак, да би Џајићев долазак био реалан, неопходно је да се пре тога заврши судски процес против њега.

Притисак на Лукића појачан је у последњих месец дана, када је Звезда доживела два пораза на домаћој сцени, најпре у Суботици, а затим у суботу против Јагодине.

После суботњег меча, који су обележиле драстичне грешке судије Димитријевића на штету црвено-белих, београдски клуб је у првој реакцији тражио доживотну суспензију судије, а затим мало ублажио захтеве, али је у понедељак послао писмо јавности и списак захтева ФСС, на које је оштро одговорио Томислав Караџић.

Један од основних проблема због којих је мало ко спреман да преузме руковођење Црвеном звездом је велики дуг, о чијем тачном износу се већ годинама у јавности само нагађа.

Са причом о брзом Лукићевом одласку треба бити опрезан, с обзиром на то да су му медији кофере у руке смештали још пре више од два месеца, али дугорочно нема сумње да ће после три и по године на челу клуба, током којих није стигла титула, ни пласман у групу неког од евротакмичења, док је дуг дефинитивно већи него 2009, Владан Лукић функцију напустити извесно током ове сезоне.

 

(Вечерње новости, Пресс, СОС, Mozzartsport, Б92 )