Прочитај ми чланак

Милинковић игра за Словачку!

0

qualifications for  World Cup 2010 South Africa

(Б92)

Како сазнаје „Спорт“, српски интернационалац Марко Милинковић (25), нападач Слована, ускоро ће обући дрес репрезентације Словачке.

Дневни лист „Спорт“ потврду је добио и од самог фудбалера.

„Да, спреман сам да заиграм у најјачој селекцији Словачке. Селектор Грига ме неколико пута контактирао, у акцију што бржег добијања пасоша укључио се и Фудбалски савез. Сва документа сам поднео пре два месеца“.

„Интервенисаће, бар тако је обећао, и председник државе Гашпарович, заљубљеник у фудбал, велики навијач Слована, с којим сам се срео средином недеље, по завршетку меча са Нитром, када смо обезбедили 19. шампионску титулу“, изјавио је Милинковић за „Спорт“.

На питање када ће пасош стићи, Милинковић одговара:

„Расположење свих је такво да ћу, највероватније, овог лета добити папире. Пошто ме нико не види у мојој земљи, бар да играм за људе који ме хоће из свег срца. Осим тога, словачке исправе отварају ми још једна врата, по свој прилици холандска, будући да је Слован у вези са клубом из тамошњег крема, такозваног Топ 5. Интересују се и Немци, Турци“, каже 25-годишњи фудбалер.

Милинковић је рођен у Београду, каријеру је започео у чачанском Борцу, а већ 2007. са 19 година прешао је у Кошице. Након четири године проведене ту, обукао је дрес Слована, који ће напустити предстојећег лета.

Био је члан младе репрезентације Србије, а за сениорску екипу одиграо је један меч – у августу 2009. у пријатељској утакмици са Јужном Африком.