Прочитај ми чланак

МИЛЕНКО ТЕПИЋ: Само у Партизан

0

Tepic Vujo[evic1822_w640

Повратник у редове Партизана Миленко Тепић причао је о повратку у црно-белу породицу, ситуацији у клубу, Топ 16 фази Евролиге…

26-годишњи бек се у Београд враћа после три и по сезоне у иностранству.

У том периоду бранио је боје Панатинаикоса, са којим се попео на ’кров’ Европе, Кахасола, док је последњих неколико месеци провео у литванском Лијетувос Ритасу.

У својој првој епизоди у тиму Дулета Вујошевића имао је улогу подршке и играча који, тада у развитку, треба да потврди свој квалитет И потенцијал. Четири године касније, пред њим је тотално другачија улога – сада се од њега очекује да буде предвнодник нових успеха свог тима…

За почетак реци нам како се осећаш поводом повратка и шта мислиш о екипи?

„Искрено, необично ми је, иако Партизан доживљавам као своју кућу. Драго ми је што се све ово овако завршило и срећан сам што сам се вратио. Да се било који други тим заинтересовао за мене у пола сезоне – вероватно не бих мењао клуб. Доста тога се променило, опет неке ствари су остале исте. Примера ради, ниједан саиграч из моје генерације није више у тиму, уствари – ту је Пера Божић али као помоћни тренер. Познајем неке од момака, знам да су одлични момци и заиста сам срећан што ћу бити део екипе, као и да ћемо успешно сарађивати“, почео је своју причу Миленко Тепић.

Улога ти се овога пута на неки начин мења, када си одлазио био си важан играч, неко на коме се базирала игра, али ниси био тај најискуснији као овога пута. Да ли то видиш као нову улогу или ћес само променитит приступ?

„Ја ћу пробати да помогнем екипи колико је то у мојој могућности. Потрудићу се да олакшам момцима, да уз мене играју још боље, да им пренесем искуство које сам стицао годинама, а све то у циљу да екипа заигра јо боље“, додао је искусни бек.

Сигурно је лепо играти за Партизан и бити део целе приче. Како ти гледаш на све то, и шта мислиш да је највећа снага овог тима?

„Партизан услед великог броја повреда има нешто ’краћу’ клупу и то је проблем, опет, с друге стране, одређени играчи су добили више минута и простора – што се позитивно одразило на њихов развитак, самопоуздање и партије које пружај. Овај тим има квалитет, жељу и знање, а кључ успеха је у реду, раду и дисциплин. С једне стране, замо колико је ’слатко’ играти за Партизан, али то доноси и одређену обавезу и притисак, али мислим да како сезона одмиче да тим игра све боље и да ће остварити циљ који му је на дохват руке – а то је пласман у Топ 16 фазу“.

Tepic Zvezda Partizan326_w640

Управо ту одлучујућу утакмицу ћеш гледати с трибина, док ћеш се у наставку, независно од пута Партизана, наћи на паркету. Шта је теже – седети на трибинама или бити на терену?

„Трудићу се да будем најбољи навијач у четвртак, иако то у пуном Пиониру није ни мало лако. Надам се да ћемо наставити пут у Топ 16, сматрам да је Партизан то играма заслужио – посебно тријумфом у Истанбулу над Фенербахчеом, али и бољим међусобним скором од оба конкурента. Ја се надам да ћу бити једини играч у Европи који ће, ни крив ни дужан, играти другу фазу Евролиге“, јасан је освајач Евролиге са екипом Панатинаикоса.

За крај, реци нам колико ти је позната АБА лига и ривали у њој и где видиш свој тим у целој тој причи?

„Важност АБА лиге је без дилеме велика, због саме чињенице да лига нуди проходност у Евролигу. Такмичење је изједначено, свако сваког може да добије, па је тако сви тимови тако и схватају. Цилљ Партизана је увек исти, превасходно желимо на фајнал-фор како би обезбедили елитно такмичење наредне сезоне. Сада нам следе два тешка гостовања, Цедевити и Игокее, која у великој мери могу да нам одреде пут ка завршном турниру“ , закључио је Тепић своју причу за Б92.

(Б92, фото: Старс спорт)