Прочитај ми чланак

Миленијум тим копа на земљи кошаркаша Владимира Штимца, он им поручио…

0

Српски кошаркаш Владимир Штимац јавно је изнео оптужбе на рачун Миленијум тима, фирме која је главни извођач радова на гасоводу који ће ићи од Александровца до Тутина, тврдећи да фирма планира да постави цеви "посред његове земље" иако, како каже, није потписао ништа и ни на шта није пристао. Он тврди да је ова фирма током ноћи вршила ископавање рова за полагање цеви за гасовод на његовој парцели.

„Таман смо помислили да смо правним путем успели да покренемо ствари у исправном току. Вечерас је (касно увече по мраку) бесправно поново започето копање гасовода кроз мој посед и посед комшијских парцела“, написао је Штимац на друштвеној мрежи Икс (Твитер).

„Прекршаји које су направили и праве и даље су нестварни, али их очигледно није брига – неће они плаћати штету из свог џепа. Ја сам се вратио у своју земљу а вечерас идем на своју земљу! Живела Србија!“, додаје Штимац.

Међутим, мање од 12 сати касније – ископавање је започето, тврди Штимац.

„Током ноћи 4 октобра у вечерњим сатима ван радног времена фирма Миленијум тим је вршила ископавање рова за полагање цеви за гасовод на мојој парцели и комисијским парцелама. Ресење о извршењу које су донели у августу месецу да би копали пре пар дана су поништили сва ресења и имамо све доказе за то“, објавио је Штимац, уз видео снимак.

Шта ради Миленијум тим?

Миленијум тим је главни извођач радова на изградњи разводног гасовода високог притиска Александровац-Брус-Рашка-Нови Пазар-Тутин. Инвеститор је јавно предузеће Србијагас.

Гасовод ће бити 116 километара, а његова изградња коштаће око 52 милиона евра.

Из Миленијум тима тврде да се све дешава по закону.

„Парцеле кроз које гасовод треба да прође правоснажно су експроприсане решењем које је издала Република Србија, Општина Рашка, Одсек за урбанизам, Имовински послови, број 465-1935/20 дана 12.05.2023, а решење је постало правоснажно 05.06.2023“, наводи се у саопштењу фирме.

Такође, навели су да нико не изводи радове бесправно на земљи кошаркаша, јер је право службености пролаза уписано у Катастру и води се на ЈП Србијагас.

„Све што радимо на пројекту изградње разводног гасовода Александровац-Брус-Рашка-Нови Пазар-Тутин је у складу са планским документом, законом, прописима и позитивним нормама Републике Србије“, додал су.

Иначе, према њиховим речима, померање трасе гасовода у финалној фази изградње није могуће.

Ипак, Штимац каже да није баш све тако како кажу из Миленијум тима.

„Није тачно да је експропријација завршена, није добијен званично ниједан документ ни позив, ми нисмо били део расправе, ништа нисмо потписали и нисмо пристали на услове, тако да је власништво земљишта кроз које је планирано да прође гасовод и даље приватно и није правно регулисано у смислу проласка гасовода. Наравно да самим тим нисмо добили ни исплату за земљиште јер је оно и даље у нашој приватној својини“, написао је Штимац на друштвеној мрежи X (Твитер).