Прочитај ми чланак

Михајловић: И Хрватска је моја домовина

0

Нормално је да и Хрватску доживљавам као своју земљу! Моја је „кева“ Хрватица, рођен сам у Хрватској! Ја сам Србин, али ценим свакога, па у мојој се кући увек славио и православни и католички Божић, каже селектор Србије

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић признао је да није задовољан стартом квалификација за Мундијал у којем је његова екипа уписала мршава четири бода…

„Очекивали смо више, али има ту олакшавајућих околности. Помладили смо репрезентацију и осцилације су биле неизбежне. Видело се то и на утакмицама с Белгијом и Македонијом, посебно с Белгијом, кад смо одиграли одличних 60 минута и уместо да поведемо 3:0, на крају смо изгубили тим резултатом! А у Скопљу смо одиграли најлошију утакмицу откад сам селектор. Али, до краја је остало још шест утакмица и нисам изгубио наду – рекао је Михајловић и прокоментирао учинак Хрватске:

„Хрватска је узела готово све што је могла. Гледао сам све утакмице, обе су с Македонцима биле „ли-ла“, могло је превагнути и на другу страну. Али није и у томе је свакако квалитет Хрватске – да побеђује и уписује бодове и кад не игра најбоље“.

О медијским критикама које проживљава Михајловић каже:

„У фудбалу сам више од 20 година и знам да се медији понашају по начелу „топло – хладно“. И док су те критике везане само уз фудбал, све је нормално“.

Михајловић је објаснио зашто од играча тражи да певају химну, открио је зашто га нимало не занима колико који играч има година, како се зове и у којем клубу игра, а нагласио је и ово:

„Не бих узео ни једног играча Хрватске у своју екипу. Младићи који су у мојој свлачионици за мене су најбољи! На питање гдје би најрадије играо против Хрватске 22. марта, одговорио је:

„У Дубровнику! То је диван град, нисам дуго био тамо“, па је додао и ово:

„Нормално је да и Хрватску доживљавам као своју земљу! Моја је „кева“ Хрватица, рођен сам у Хрватској! Ја сам Србин, али ценим свакога, па у мојој се кући увек славио и православни и католички Божић! Код мене је увек била пуна кући људи различитих нација и вера, нисмо се делили… Можда је то проблем код неких других људи у Хрватској и Србији, али сигурно није мој…

 

(Курир)