Прочитај ми чланак

Мекинро открио зашто је Ђоковић ГОАТ

0

Патрик Мекинро, брат Џоа Мекинроа, сматра да је Новак Ђоковић најбољи тенисер на свету и појаснио је због чега тако мисли.

Бивши трећи дубл играч света је пратио успех Ђоковића у Паризу, где је освојио 23. Гренд слем титулу – први којем је то успело у мушкој конкуренцији.

foto: printscreen

„Новак има посебну способност која је део разлога зашто је он највећи у историји – разуме када треба да буде агресиван, када неутралан, када да се брани, када да одигра слајс, када да оде на мрежу, а када да ризикује на другом сервису“, рекао је некада 28. играч света у синглу и додао:

„Не постоји човек који се боље прилагођава од њега на било шта што се догађа. Причао сам са људима из спорта који воле да гледају Роџера, као и сви ми. Надал има свој интензитет. Како Ђоковић може да буде тако добар? Они то не виде и не схватају тенис – не разумеју основе, технику, способност да оцениш како да удариш, са 55 посто или 95 посто снаге, и све између.“

Као велику снагу српског тенисера истиче његову способност да игра најбоље онда када је најважније.

„Јесте да је губио у финалима слемова, али побеђивао је своје ривале чешће него они њега. Да би се добио Новак, мораш да будеш у свом апсолутно најбољем издању – никада неће одиграти лош меч на великој позорници. Никада. На три добијена сета је физички вероватно најбољи икада, али и има толико начина да игра, те током дугог меча то окреће у своју корист“, закључио је Мекинро.