Прочитај ми чланак

МАТИЋ КАПИТЕН ЈУНАЈТЕДА? Робсон: Немања има то у себи

0

Српски везиста Немања Матић има све неопходне квалитете да постане нови капитен Манчестер Јунајтеда, сматра легендарни фудбалер енглеског великана Брајан Робсон

Српски везиста Немања Матић има све неопходне квалитете да постане нови капитен Манчестер Јунајтеда, сматра легендарни фудбалер енглеског великана Брајан Робсон.

Foto: Tanjug/AP

 

Робсон, члан клуба са Олд Трафорда у периоду од 1981. до 1994. године, верује да би Матић требало да буде лидер „црвених ђавола“ после одласка Антонија Валенсије.

„Важно је да капитен тражи много од саиграча и труди се да им буде прави пример. То је искорак испред просечности. Када погледам тим Јунајтеда на тренингу, видим само да Матић и Крис Смолинг имају у себи то“, рекао је Робсон за Скај Спорт.

Матић, који је носио траку на турнеји у Аустралији на утакмици против Интера, признаје да му пријају речи Робсона.

„Увек је лепо када чујеш да човек као што је Робсон говори добре ствари о теби. Значи ми пуно. Један сам од најискуснијих у екипи и покушаћу да је водим на најбољи начин. Капитенска трака? Менаџер одлучује, шта год да буде бићу срећан, наравно“, рекао је Матић, уз напомену да је трака битна, али да је још важније да Јунајтед игра добар фудбал.

Уз Матића кандидати за лидера Манчестер Јунајтеда су још Ешли Јанг, Давид Де Хеа и Пол Погба, али је менаџер Оле Гунар Солскјер најавио да ће она бити на руци искуснијег играча.

Солскјер одлуку мора да брзо донесе јер је већ за две недеље старт Премијер лиге против Челсија, одакле је баш Матић дошао у Манчестер пре две године.

Уколико Матић добије улогу капитена постаће други Србин коме је то пошло за руком, након Немање Видића.