Прочитај ми чланак

Матић двапут био увређен, трећи пут се опростио од Србије

0

Фудбалску Србију уздрамала је вест да је Немања Матић завршио причу с националним тимом. То је то. Крај! А са 32 године везиста Манчестер јунајтеда још много је могао да пружи репрезентацији...

Као гром из ведра нема у четвртак увече одјекнуло је да Матић више неће носити дрес “орлова”. Ипак, то му није први пут да буде увређен, разочаран, повређен односом који Фудбалски савез има према њему.

Први пут је актуелни везни фудбалер Манчестер јунајтеда давне 2012. године преко портпарола поручио тадашњем селектору Синиши Михајловићу да не жели да игра против Чилеа, а био је планиран за стартера, открио је Михајловић који је тада накнадно позвао Луку Миливојевића међу “орлове”.

И тада је Матић био незадовољан статусом у националном тиму док је био члан Бенфике. Биле су му 24 године и донео је радикалан потез, а Михајловић није желео да промени став. Испаштала је тада фудбалска Србије, јер се репрезентација није пласирала на Светско првенство у Бразилу, а играч профила какав је Немања, био је неопходан да би се кроз паклене квалификације остварио зацртани циљ и отишло на завршни турнир.

“Рекао је Болету (тадашњи портпарол репрезентације Александар Бошковић) да ми пренесе да више не жели да игра за репрезентацију Србије! Није повређен, мислим да је увређен”, изјавио је Михајловић за београдске медије те 2012. године.

Помирење је пало на окупљању у Старој Пазови пред утакмицу са Хрватском у септембру 2013. године, али је тада било касно да се надокани причињена штета…

Шест година од прве Матићеве одлуке да се “охлади” од репрезентације, чекало се на ново незадовољство. Догодило се то пред меч са Црном Гором, када је селектор Младен Крстајић саопштио да Матић због повреде неће бити на списку.

Убрзо после те изјаве, искусни везиста који у ногама има 48 утакмица за национални тим, огласио се на Инстаграму да ће га Србија поново без проблема издати.

“Да, Немања Матић је спреман да погине за Србију, као што је његова отаџбина с истим ентузијазмом, спремна да га поново изда. И урадиће она то. Немај никакву сумњу, мој Немања!”, написао је на “сторију” Инстаграм профила Матић.

И тада је све остало под велом мистерије шта се заправо догодило на релацији ФСС – Матић. И на Теразијама су тада били затечени таквом његовом поруком.

Како то обичано бива у репрезентацији Србије, не може без турбуленција, па се у центру пажње поново нашао Матић. Разочаран односом ФСС према њему и искуснијим репрезентативцима, како сазнаје Нова.рс одлучио је да коначно каже “збогом” и не одазове се позиву селектора Љубише Тумбаковића за мечеве Лиге нација са Русијом и Турском.