• Почетна
  • СПОРТ
  • Марковић пет година у Бенфики, трансфер вредан 10 милиона евра
Прочитај ми чланак

Марковић пет година у Бенфики, трансфер вредан 10 милиона евра

0

Lazar-Markovic-3(Новости)
Бенфика је наредна станица у каријери Лазара Марковића. Ако је до утакмице нашег националног тима у Бриселу и постојала дилема, сада је све решено.

Новинари португалског „Рекорда“ су успели да издејствују „признање“ младог фудбалера после утакмице са Белгијом.

– Радујем се доласку у Лисабон. Спреман сам и једва чекам да заиграм заједно са Немањом Матићем – подвукао је Марковић, што је било довољно да се стави тачка на вишемесечна нагађања домаћих и страних медија.

Извори, додуше не потпуно проверени из клуба са „Ла Луша“, тврде да је цела ствар завршена на обострано задовољство и да ће Марковић наредних дана ставити параф на петогодишњу верност Бенфики. Цео посао вредан је 10 милиона евра, а у случају да неки од заинтересованих клубова пожели мораће на рачун „орлова“ да уплати суму од чак 40 милиона евра.

Марковић се са репрезентативцима вратио у Београд у ноћи између петка и суботе, а већ ујутро је како рече отишао „у иностранство“. Дестинацију није желео да открива, међутим, после открића португалског „Рекорда“ може се очекивати да из Лисабона већ у недељу стигне дефинитивна потврда завршеног посла.

Лазар Марковић је последњу годину дана играо за Партизан као фудбалер инвестиционог фонда Пинија Захавија, који је прошлог лета купио бисера српског фудбала од Партизана, наводно за седам милиона евра. Уколико је Бенфика одрешила кесу за суму коју помињу Португалци, јасно је да је Захавијев фонд инкасирао чак три милиона евра на Марковићу.