Прочитај ми чланак

МАРЕЈ У ПАРИЗУ УЗЕО ДВЕ КРУНЕ ЂОКОВИЋУ, али Ноле у Лондону већ може бити бр. 1.

0

Британски тенисер, и од понедељка први рекет света, освојио је мастерс у престоници Француске пошто је у финалу победио Американца Џона Изнера са 6:3, 6:7, 6:4

novak rolan garos 1

Новак у Паризу остао без првог места: Мареј без борбе до светског броја један

Британски тенисер Енди Мареј освојио је мастерс у Паризу пошто је у финалу победио 27. играча света, Американца Џона Изнера после три сета, 6:3, 6:7, 6:4.

Мареј је до победе дошао за два сата и 19 минута. Он је освојио први сет захваљујући брејку у шестом гему, док у другом сету није било брејка, па је одлучен у тај-брејку који је Изнер добио са 7:4. Британац је у последњем, 10. гему трећег сета одузео сервис Изнеру и освојио осми АТП турнир у сезони.

Он је тако освојио четврту узастопну титулу, укупно 43. у каријери, а 14. трофеј из мастерс серије.

Мареј ће од понедељка бити први тенисер света, после пласмана у финале, али и пораза Новака Ђоковића у четвртфиналу мастерса у Паризу, где је српски играч бранио титулу. Он ће бити први Британац у синглу на челу АТП листе откако је увдено компјутерско рангирање 1973. године.

Он је имао добру сезону, освојио је другу титулу на Вимблдону и одбранио златну олимпијску медаљу у Рио де Жанеиру.

Мареј ће тако као први тенисер света дочекати завршни АТП турнир, а Ђоковић ће се вратити на прво место ако победи у сваком мечу у Лондону. Ђоковић је био на првом месту АТП листе 122 недеље за редом.