Прочитај ми чланак

Мамић у Београду части вечером српске спортисте!

0

zdravko mamic

(Вечерње новости)

Председник Динама из Загреба планира да у нашој престоници окупи тридесетак спортиста и покаже да није србофоб.

Здравко Мамић ће у четвртак увече, уочи великог меча на „Маракани“, организовати вечеру за тридесетак најпознатијих спортиста Србије, желећи да им укаже част и поштовање. Алфа и омега Динама каже да га безразложно прати назив србофоба, јер никога не мрзи, Србе најмање. И зато долази на „Маракану“ да гласно навија за Хрватску.

Проблем с тренером Динама је решио, на клупу ће поново Бранко Иванковић, па ће сасвим моћи да се посвети гледању београдског дуела. Увертира је и то што газда хрватског фудбала посећује тренинге у Максимиру, пажљиво гледа шта Штимац и друштво припремају, али коментаре не даје.

А тренинзи су без публике, јер је Штимац оценио да играчима треба мир. У уторак ујутро Штимац и тренери су увежбавали тактику, а играчи су само констатовали да је циљ „отворити игру“.

– Нисмо били у Јужној Африци и жеља да одемо у Бразил је велика. Зато нас у Београду не занима ништа друго осим победе – рекао је Иван Ракитић. – Не брине нас атмосфера у Београду, нити што се ривал зове Србија. Једноставно, ми желимо да победимо и три бода су нам неопходна.

Он је одговорио и на питање о повратку Немање Матића у редове „орлова“.

– Не играмо против Матића, већ против 11 српских играча. Појединац је небитан. У овом мечу све зависи од нас и Србија треба да размишља више о нама него ми о њима.

Хрватски медији и даље слабо прате припреме за меч у Београду, без посебних емоција и звучних најава.