Прочитај ми чланак

Максимовић већ продат, Јанковић и Милијаш одлазе?

0

После вечерашње седнице Радне групе фудбалског клуба Црвена звезда, неке ствари би, бар када је у питању играчки и стручни кадар, требало да буду решене, а извесно је и да ће ново руководство предочити стратегију о путу којим би тим из Љутице Богдана требало да крене у наредном периоду како би смањио трошкове и дугове и кренуо да остварује резултате у складу са реномеом који овај тим има.

Тренер „црвено-белих“ Александар Јанковић још је у суботу после дебакла од Војводине поднео оставку, да би потом са „Маракане“ штуро било саопштено да млади тренер није отпуштен нити је његова оставка прихваћена.

Међутим, у медијима је одмах кренула лицитирација у вези са Јанковићевим наследницима (Божовић, Петковић, Рајевац, Јовановиц…) тако да је извесно да ће се на вечерашњем састанку Радна група, односно спортски сектор чија је надлежност питање тренера, а који чине Драган Џајић и Зоран Стојадиновић, на крају захвалити Јанковићу и пожелети му све најлепше у наставку каријере…

Главна тачка дневног реда, уз усвајање Јанковићеве оставке, свакако ће бити расправа о томе коме ће бити „указана та част“, односно одговорност да преузме екипу, уздигне је из апатије и, уз помоћ Џајића и Стојадиновића, започне нову еру „црвено-белих“. Управо у вези Јанковићевог наследника у самој Радној групи, односно у спортском сектору, постоје опречна и неусаглашена мишљења. С обзиром на то да би припреме требало да почну за нешто више од месец дана, јасно је да времена за размишљање нема много…

После полусезоне у домаћем шампионату чињеница је да већина играча из садашњег састава Црвене звезде, када се говори објективно и без пристрасности, не заслужује да носи „црвено-бели“ дрес, што је напоменуо и сам Зоран Стојадиновић, најављујући тако велику чистку и реконструкцију екипе у наредном периоду.

У тренутку када многи Звездаши данашњи састанак Радне Групе виде као прекретницу и „дан Д“ за спас клуба, појавила се информација да ће Ненад Милијаш затражити одлазак после свега једне полусезоне у клубу. Незванично, Милијаш је раније имао несугласице управо са Стојадиновићем тако да се капитен Звезде по доласку овог менаџера на „Маракану“ осетио просто сувишним.

Што се тиче осталих играча из ове генерације, наводно је Борусија из Менхенгладбаха послала понуду за нападача Филипа Касалицу, а велико је питање да ли ће клуб успети да сачува, уз Милијаша, тренутно најбољег играча, Дарка Лазовића.

Оно што је мало људи знало, репрезентативни штопер „црвено-белих“ Никола Максимовић, продат је још прошлог пролећа и од тада се тражи клуб у којем би могао да настави каријеру. Израелски менаџер Пини Захави откупио права на његов уговор, јер је Звезди тада био потребан новац како би покрила дугове према УЕФА и добила лиценцу за наступ у Европи прошлог лета!

Управо би то могао да буде узрок нешто слабијих партија Максимовића у последње време, али то сада и није толико битно, пошто ће Звезда од његовог трансфера на крају зарадити нешто преко милион евра. Максимовић је процењен на око 2.000.000 евра, а његова наредна дестинација би могла да буде Атина, односно Олимпиакос.

Све у свему, у тиму са „Маракане“ се ове зиме и наредног пролећа спремају тектонске промене, много „имена“ ће продефиловати „Мараканом“, биће пуно прича у вези са појачањима, док ће за то време „Звездаши“ и сви којима организмом протиче „црвено-бела крв“ веровати у визију Драгана Џајића, пред којим је сада много тежи задатак у односу на онај када је крајем осамдесетих година прошлог века „ударио пелцер“ генерацији са којом се нешто касније попео на кров Европе.

 

(Пресс)