Прочитај ми чланак

Магија Нинковића срушила Сарајево (Видео)

0

ninkovic-830x553

Голом најбољег актера меча Николе Нинковића у 81. минуту, црно-бели савладали екипу Сарајева резултатом 1:0 и забележили пету победу од шест припремних мечева.

ПАРТИЗАН: Живковић Живко (Петровић од 60′), Аксентијевић, Ивковић од 46′ Немања Петровић), Станковић, Гулан, Марковић, Пантић, Живковић Андрија, Грбић, Нинковић и Фофана (од 46′ Лука).

САРАЈЕВО: Делач,  Барич, Тривуновић, Дуповац, Тадејевић, Радовац, Јајало, Траванчић, Стојчев, Тодоровић,  Велкоски.
Играли су још: Бандовић, Пурић, Јевтић, Ханџић, Аганспахић, Мухаремовић, Цимирот, Вусљанин, Ковадио, 74 Петровић, Пузигаћа, Поповић, Османагић.

Идентичним резултатом као и против Ружемберока фудбалери Партизана савладали су екипу Сарајева резултатом 1:0 и тако остварили пету победу од шест мечева током припрема.

Резултат после првих 45 минута био је 0:0 упркос бољој игри шампиона Србије, али је најбољи појединац меча Никола Нинковић успео да пробије бедем Сарајлија и погоди мрежу у 81. минуту, после одличног контранапада и асистенције Живковића.

Ово је други послератни меч између Партизана и Сарајева, за који брани доскорашњи голман Војводине Матеј Делач, а са клупе предводи бивши репрезентативац Хрватске Роберт Јарни.

Одмарао је Марко Николић поставу која је јуче савладала Словаке, те су шансу добили углавном резервисти, предвођени најагилнијим фудбалером у првом делу Николом Нинковићем. Имао је млади фудбалер неколико добрих проигравања за своје саиграче који нису били прецизни.

Најбоља прилика виђена је крајем полувремена када је Живковић, на асистенцију Гулана, са пет метара послао лопту небу под облаке.

Почетак другог полувремена у потпуности је припао Сарајеву, а црно-бели могу само да захвале голману Живковићу што се резултат није мењао. Шутирао је бивши играч Новог Пазара Ирфан Вусљанин под пречку, али је голман Партизана маестрално интервенисао.

Успео је Партизан да се консолидује и преузме иницијативу. Ређали су се напади Луке, Грбића и Марковића, али је и Сарајево преко Вусљанина и Османагића претило. Управо то им се и обило о главу, јер је Партизан после једне контре повео. Стрелац је био Нинковић, а асистент Живковић.

Да резултат 1:0 остане и после 90 минута побринуо се резервни голман Петровић који је скинуо ”бомбу” Пурића и сачувао стечено вођство.