Прочитај ми чланак

Лукач: Једноставно, Партизан се не одбија!

0

milan lukac

(Моззартспорт)
Нови чувар мреже српског шампиона поручује да је спреман да се избори за место црно-беле јединице и да адекватно замени Владимира Стојковића.

После три године, Владимир Стојковиће више неће бити последњи бедем Партизанових нада. Искусни голман је на путу за Турску, а на његово место је дошао Милан Лукач.

Очекивања од дојучерашњег голмана ОФК Београда ће бити велика, а он у изјави за МОЗЗАРТ Спорт каже да је спреман да поднесе терет Партизановог дреса. После неуспеле авантуре у грчком АЕК, Лукач је рехабилитовао каријеру на Карабурми и добрим партијама догурао до трансфера у редове шампиона Србије.

„Очекивао сам и тражио трансфер у иностранство. Заиста је за ових 15 дана одмора било прилично позива са различитих меридијана. Међутим, ниједан није био тако конкретан и атрактиван као Партизанова понуда. Када ме је менаџер обавестио о интересовању нашег шампиона, одлука је била само на мени. Можда сам могао и да сачекам почетак прелазног рока у Европи и неку можда финансијски исплативију причу, али нисам имао дилему: Партизан се једноставно не одбија“, каже Лукач за МОЗЗАРТ Спорт.

Знате да су очекивања у Партизану много већа него у ОФК Београду и свим осталим клубовима у којима сте играли.

„Потпуно сам свестан онога што ме чека у мом новом клубу. Спреман сам за велики притисак и одговорност које носи играње за најбољи тим у земљи.“

Навијачи ће очекивати и да адкеватно замените Владимира Стојковића који је оставио дубок траг у клубу и био један од најважнијих карика шампионских тимова.

„Долазим на најтеже место у екипи Партизана. Уместо човека који је најбољи српски голман и много је направио за ове три године. Јасно ми је да ће сва светла бити уперена у мене и да ће сви с правом пуно очекивати од мене. Неће бити лако заменити Владимира, али надам се да ћу наставити тамо где је он стао. Тако је било и када сам долазио у ОФК Београд после Бојана Шаранова, који је у то време такође био репрезентативац.“

У ОФК Београду те показали да се врачате у форму која вас је из Чукаричког препоручила атинском АЕК.

„У последњох сезони, од 27 утакмица, колико сам бранио, на накеих 12 до 14 нисмо примили гол. Кажу ми да је Партизан имао 20 таквих мечева. Даћу све од себе да поновим ту цифру, ако не и поправим статистику. Уз помоћ саиграча наравно.“

Очекује вас конкуренција у виду Партизанове деце Живка Живковића и Николе Петровића.

„Можда сам из претходне приче оставио утисак некога коме је загарантовано место првог голмана. Али, није тако. Поштујем и Живковића и Петровића и знам да само максималним радом на сваком тренингу, пријатељској или такмичарској утакмици, могу убедити тренера Рашовића да сам ја тај који треба да чува гол. Силно сам мотивисан да успем у томе“, поручује нови чувар мреже Партизана.