Прочитај ми чланак

Лудогорец је јак, ал од Партизана није (јесте) јачи

0

ivan-stojanov
(Вечерње новости)

Бугари су врло офанзивни и воле да држе лопту. Стојанов и Абало су им најјаче карике, каже помоћник Вука Рашовића који је гледао екипу против Слована Стојнов.

Немају звучно име, немају ни традицију, али представљају опасност. И то велику опасност за фудбалере Партизана. Лудогорецу, шампиону Бугарске, после виђеног у двомечу са Слованом (3:0 – 1:2), као и мучења црно-белих против Ширака (0:0, 1:1) евидентно припада бар улога благог фаворита у међусобном дуелу.

Од тога не бежи ни Горан Исидоровић, помоћник Вука Рашовића, који је пре неколико дана на стадиону у Разграду посматрао сурово покопавање сваке наде словачког шампиона.

– Још пре почетка сезоне, када смо правили пресек потенцијалних ривала у квалификацијама Лиге шампиона, ставили смо посебан акценат на Лудогорец и Ђер. Упознали смо се са њима и пре жреба, гледали снимке њихових првенствених утакмица, тако да ово што сам видео против Слована не представља изненађење.

Приметно је да имају систем којег се држе са чак седам играча старосне доби од 28 до 30 година. Ни овог лета нису значајније мењали тим – указује Исидоровић на основни принцип функционисања двоструког узастопног шампиона Бугарске.

Словаци су се уочи реванша храбрили чињеницом да су у првом мечу у последњих пет минута преокренули резултат са играчем више. Лудогорец их је на прилично болан начин вратио у реалност.
 
– Главна карактеристика њихове игре је офанзива, стално траже игру. Против Слована су у Братислави имали посед лопте 66 одсто, скоро као Барселона у већини утакмица. Нападачи су им покретљиви и веома опасни, ту пре свих мислим на Стојанова, Абала и Платинија.

Голман им је такође одличан, уопште у сваком сегменту игре се примети да су добро уиграни. Можда немају велику традицију, али њихова садашњост показује да морамо да будемо на опрезу.

Имајући у виду првих 180 минута Партизана на европској сцени против Ширака, јасно је да српски шампион није у ситуацији да прети било коме, посебно не најбољој екипи Бугарске.

– Они јесу јаки, али нису јачи од нас. Морамо да будемо опрезни и максимално концентрисани и ја сам уверен да ћемо пружити много бољу партију у Разграду него што је то био случај у претходна два дуела против Ширака. Код наших играча је сигурно постојао велики притисак, млади су то момци, ненавикнути на тако важне утакмице. Сада кад је први циљ остварен и обезбеђена још четири меча на европској сцени, очекујемо потпуно другачије, боље издање – оптимистички је закључио Исидоровић.

Први дуел бугарског и српског шампиона у оквиру трећег кола квалификација Лиге шампиона игра се у среду у Разграду, са почетком у 19.30.