Прочитај ми чланак

Лучић: Хвала за снове, морам даље

0

VLADIMIR LUČIĆ(Б92)

Дојучерашњи капитен Партизана Владимир Лучић рекао је да је захвалан ’црно-белима’ за све што су му пружили у последњих пет година.

Лучић је у понедељак потписао трогодишњи уговор са Валенсијом, чиме је растужио бројне навијаче шампиона Србије, који су се надали да још није одиграо своју последњу утакмицу у ’црно-белом’ дресу.

„Дугујем велику захвалност Партизану који ми је омогућио да кроз пет година остварим многе снове, да учествујем у освајању трофеја, заиграм за сениорску репрезентацију и, ове најлепше сезоне, последње, постанем капитен и подигнем два трофеја. Хвала Душку Вујошевићу који ме је довео у клуб, научио ме шта значи бити максимално посвећен кошарци и који је великим делом утицао на моје кошаркашко сазревање. Хвала и Влади Јовановићу код којег сам први пут постао део тима, као и свим осталим тренерима са којима сам сарађивао у клубу. Велико хвала навијачима који су омогућили да осетим, да се радујем и играм у најбољој кошаркашкој атмосфери, били су стална подршка“, рекао је Лучић.

Валенсија је прошле сезоне неочекивано такмичење у ЕНДЕСА лиги завршила већ у четвртфиналу, поразом од Сарагосе. Учествовала је и у Еврокупу.

„После пет година у Партизану дошло је време да наставим даље. Мислим да је Валенсија прави клуб за то, с обзиром да ћу имати прилику да играм најјачу лигу Европе. Чуо сам све најлепше о клубу и граду, почетком јула би требало да обавим лекарске прегледе и, ако све прође у најбољем реду, да се после репрезентативне акције прикључим екипи“, истакао је Лучић.