Прочитај ми чланак

ЛШ: Скупо плаћена школа – Звезди у Трнави не игра ‘нула’!

0

Шампион Словачке одолео је у Београду и понео у реванш реми уз постигнут гол. Звезда скупо платила тренутак непажње, Спартак ремијем без голова може у плеј-оф.

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са словачким Спартаком из Трнаве 1:1 (1:1) у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Савић (Ц), Дегенек, Родић – Јовичић, Крстичић – Бен, Ебисилио (од 79′ Симић), Радоњић – Стојиљковић (од 52′ Милић (од 72′ Срнић));

Спартак: Чуди – Кадлец, Тот, Годал (Ц), Чонка – Јирка, Слобода, Грендел (од 89′ Мисенбек), Грешак, Рада (од 95′ Хладик) – Бакош (од 75′ Его);

Први меч 3. кола квалификација за Лигу шампиона између шампиона Србије и Словачке одигран је пред 37.112 гледалаца од којих је око 400 навијача пружало подршку гостујућем тиму.

Након опрезног отварања утакмице од стране оба тима стигло се до средине првог дела игре када је за само три минута атмосфера на „Маракани“ ишла од еуфорије до очаја.

Акција Црвене звезде из 22. минута завршена је прекршајем капитена Спартака који је Ненада Крстичића оборио у казненом простору, па је шпански судија оправдано показао на белу тачку.

Одговорност је преузео Ел Фарду Бен и није изневерио Владана Милојевића и навијаче, па је Црвена звезда у 23. минуту стигла до вођства!

Славље је кратко трајало. Само што су кренули са центра гостујући фудбалери користе лоше постављање одбране домаћег тима и преко Ерика Грендела стижу до изједначења. Био је то први примљени гол црвено-белих од почетка европских квалификација.

До одласка на одмор црвено-бели нису успели да се консолидују па је екипа Спартака полако преузимала контролу над игром тако да је пауза представљала сигурну луку за домаће.

Када су се изабраници Владана Милојевића вратили на терен било је јасно да ће опрезном али нападачком игром покушати да стигну до новог гола.

У уводних петнаест минута видели смо опасду гола Мартина Чудија. Звезда је покушавала ударцима са дистанце Бранка Јовичића и Лоренца Ебисилија, али је најбољу шансу у том периоду пропустио Немања Радоњић.

Дубинска лопта је преварила дефанзивца Спартака у 53. минуту што је брзоноги Радоњић искористио али је имао лош први контакт са лоптом тако да је Чуди успео да изађе са гол линије и максимално скрати угао пре него што је Звездин фудбалер упутио ударац.

Последњих пола часа игре Звезда је имала већи посед лопте и показивала намеру да угрози гол ривала, док су се фудбалери Спартака определили за дефанзивни приступ и чекање на контранападе.

Владан Милојевић је прво увео Немању Милића али је због повреде брзо морао да га изведе и да на терен пошаље Славољуба Срнића. Недуго затим је у игру ушао и повратник Вељко Симић и са том двојицом црвено-бели су тражили већу продорност по боковима.

У последњем минуту меча Немања Радоњић је имао још једну јако добру шансу али је тукао високо преко гола.

Реми уз дат гол у гостима свакако више одговара екипи Спартака из Трнаве, али далеко од тога да је било шта решено после „првог полувремена“ овог двомеча.

Реванш утакмица заказана је за 14. август у Трнави и тамо ће Звезда играти под нешто већим притиском јер ће домаћину и реми без голова омогућити да оде у плеј-оф.