Прочитај ми чланак

Ловерњ: Много волим Србију

0

partizan laktasi

(Б92)

Центри Партизана пресрећни су после победе над вечитим ривалом Црвеном звездом Телеком у финалу ‘фајнал фора’ АБА лиге 71:63 у Лакташима.

Жофре Ловерњ сматра да екипи уопште није било лако, а истакао је и колико воли Србију и навијаче Партизана.

„Било је тешко у почетку, али одрадили смо добар посао и победили, што је најважније. Ово је фантастично, имали смо тешку сезону, замало остали без ’фајнал фора’, а онда победили у финалу, то је сјајан посао и сви смо срећни“, рекао је француски кошаркаш.

Он се осврнуо и на навијаче Партизана и на живот у Србији.

„Имамо најбоље навијаче на свету, то сам знао и пре доласка у Партизан, необјашњиво је. Много волим Србију, људи су дивни, све је савршено и планирам да останем овде“, додао је Ловерњ.

Ђорђе Гагић изјавио је како није ни могао да сања о титули и како је екипа оставила срце на терену.

„Први прстен, први пехар, не знам шта да кажем. Прошле године нисам ни сањао о овом амбијенту, пред овом публиком, овим људима који нас бодре нон-стоп. Није нам фалило мотива ни на једној утакмици, и кад смо били на највећем дну, вратили смо се из свега тога. Партизан носи велико бреме, али ми радимо и трудимо се сваким даном, сваким тренингом, да то преточимо на терен, као што смо преточили нашу борбеност, нашу срчаност, младост. То смо и успели, дигли смо први пехар, видело се да је срце на терену“, рекао је 21-годишњи кошаркаш.

Најбољи играч Партизана у првој четвртини Дејан Мусли захвалио се навијачима, а нагласио је и додатну важност финала.

„Утисци су дивни, хвала овим навијачима што су дошли да нас подрже у оволиком броју. Пресрећан сам, ово је моја прва титула у сениорској конкуренцији и много сам срећан, поготово јер је освојена у дербију“, рекао је Мусли.

Директор АБА лиге Роман Лисац потврдио је да су Партизан и Црвена звезда обезбедили место у Евролиги наредне сезоне, али то није довољна утеха најбољем играчу Црвене звезде Рашку Катићу, док је један од кључних кошаркаша у тиму Партизана Давис Бертанс рекао како није ни сумњао у победу.