Прочитај ми чланак

ЛОШЕ ВЕСТИ: Кошаркаши Црвене звезде неће моћи да играју за репрезентацију

0

Поред НБА екипа, ни евролигаши неће дозволити својим играчима да учествују у квалификацијама за Мундобаскет.

То је потврдио први човек Евролиге, Ђорди Бертомеу.

Фото: Н.С.

У разговору за ‘Кадена Сер’ је Бертомеу изјавио да због распореда елитног европског такмичења, клубови учесници неће имати ту могућност да своје играче проследе националним тимовима, а поготово што ће се календари Евролиге и квалификација за Светско првенство у Кини подударати.

– Позиције НБА и Евролиге одавно су познате. Ми смо још пре годину и по дана заједнички донели одлуку по том питању, да клубови из Евролиге неће бити учесници тог пројекта (читај: Квалификација за Мундобаскет). Ми и даље стојимо при том ставу. Дискутовали смо о томе, причаћемо о томе и на завршном састанку, када будемо и дефинитивно одлучивали изглед календара за наредну сезону, казао је Шпанац.

Једини уступак који ће Бертомеу и његове колеге моћи да направе, како је Шпанац изјавио, јесте да се помогне преко Еврокупа у смислу да се регулише календар тог такмичења.

Поред кошаркаша Црвене звезде, ово би практично значило да ни Никола Калинић, Богдан Богдановић, Милош Теодосић, а и остали српски кошаркаши у Евролиги не би били на располагању Александру Ђорђевић