Прочитај ми чланак

ЉИГАВО Вучелић у име ФК Партизан: Ограђујемо се од навијача који су вређали Вучића

0

Фудбалски клуб Партизан савладао је Пролетер у Новом Саду 4:0, а навијачи на трибинама стадиона "Карађорђе" скандирали су "Вучићу педеру" и то је није први пут да гробари ово скандирају, од кад нема Веље Невоље да их контролише.

Тим поводом се огласио клуб, односно челници клуба на челу са Милорадом Вучелићем (такође је и глодур Вечерњих новости).

– ФК Партизан се ограђује од групе “навијача” који су синоћ на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду, током утакмице Пролетер – Партизан, погрдно скандирали и вређали председника Републике Србије Александра Вучића. ФК Партизан се противи политичким паролама и злоупотребама навијача на стадионима у политичке сврхе. Истичемо да ниједан члан актуелне управе ФК Партизан не би себи дозволио да подржи вређање институција државе Србије, наводи се у саопштењу Партизана.

Додаје се да клуб из Хумске није био организатор меча, те да не може да сноси одговорност за непримерено понашање навијача на Западној трибини.

– Истовремено, ФК Партизан се захваљује навијачима на Јужној трибини и већини гледалаца на Западној трибини стадиона “Карађорђе” због фер и спортског навијања и подршке нашем тиму, који је на гостујућем терену, уз одличну игру, остварио убедљиву победу у првом колу Линг Лонг Супер Лиге. ФК Партизан препознаје и подржава све напоре Председника Републике и осталих институција Државе, који доприносе да се квалитет фудбала и спорта у нашој земљи подигне на виши ниво.

Управа ФК Партизан браниће свој клуб и никоме неће дозволити да страхом и увредама покуша да оскрнави државу, ФК Партизан и спорт.

– ФК Партизан све представнике медија доживљава као партнере, са заједничким циљем – информисање јавности и армије навијача о свим актуелним догађајима у нашем клубу. Отворени смо за сваку добронамерну критику, против смо сензационалистичких наслова који не доприносе стварању позитивне атмосфере и превазилажењу проблема.

„Желимо регуларну домаћу лигу, успешан наступ ФК Партизан и осталих српских клубова на Евро сцени, пуне трибине спортских објеката, на којима ће навијачи бодрити фудбалере. За друге се навија, Партизан се воли“, наводи се у саопштењу Партизана.

Иначе, после револуције 5. октобра СПС Вучелић је основао странку са дотадашњим ЈУЛ-овцем Александром Вулином, кумом Жељка Митровића. Са Вулином је покренуо и недељник „Печат“ који је Вулин и уређивао једно време, а по граду се одавно прича да обојица имају сувласнички капитал у Пинку.