Прочитај ми чланак

ЛИГА ШАМПИОНА: Куглице су одлучиле Коларов на Месија!

0

Овог петка одржан је жреб за четвртфинале Лиге шампиона, а у највећем дербију ће играти Јувентус и мадридски Реал, што ће бити реприза прошлосезонског финала.

Мадриђани су двоструки шампиони Европе, у прошлој рунди су избацили Пари Сен Жермен, па ће покушати да се међу четири најбоље екипе пласирају преко Јувентуса. 

Два клуба су у последњих неколико сезона често играли. У прошлогодишњем финалу Лиге шампиона Реал је убедљиво славио са 4:1, док је 2015. године „стара дама“ била боља у полуфиналу.

ПАРОВИ

Барселона – Рома
Севиља – Бајерн
Јувентус – Реал
Ливерпул – Манчестер сити

Александар Коларов ће бити једини српски представник у овој фази такмичења, пошто је са Ромом у осмини финала успео да елиминише Шахтјор.

Ипак, на жребу његов тим није имао среће, па је за противника добио Барселону.

Тако ће заменик капитена репрезентације Србије одмерити снаге са Лионелом Месијем, који ове сезоне игра у невероватној форми, па је јасно да Коларова чека врашки тежак посао.

Занимљив двомеч у борби за полуфинале одиграће Ливерпул и Манчестер сити, па ће један енглески клуб морати да заврши такмичење.

Последњи пар чине Бајерн и Севиља.

Први мечеви четвртфинала Лиге шампиона на програму су 3. и 4. априла, док ће се реванши одиграти седам дана касније. На жребу су учествовали тимови из само четири земље (Немачка, Енглеска, Италија и Шпанија), који ће се борити за трофеј шампиона Европе.