Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ: Данас жреб за плеј-оф, Звезда погурала Партизан до првог шешира

0

Фудбалери Партизана биће носиоци на жребу за плеј-оф за Лигу Европе, док ће се Црвена звезда наћи у другом шеширу.

Жреб ће бити обављен у петак у 13 сати, а УЕФА ће раније тог дана скратити списак могућих ривала „вечитих“ у последњој рунди квалификација.

Црно-бели су „упали“ међу носиоце захваљујући данашњем испадању неколико фаворита у трећем колу квалификација.

Потенцијални противници Партизана су екипе из другог шешира: Панатинаикос, Маритимо, Розенборг, Хајдук, Шериф, Аполон Лимасол, АЕК, Хафнарфјордур, Виторул, Вардар, Остерсундс, Шкендија, Судува, АЕЛ Ларнака, Видеотон, Олександрија, Утрехт, Алтах, Осијек, Скендербег и Домжале.

Звезда ће из другог шешира за ривала моћи да добије следеће клубове: Зенит, Динамо Кијев, Ајакс, Атлетик Билбао, Фенербахче, Милан, Плзењ, Салцбург, Клуб Бриж, Брага, ПАОК, Лудогорец, Краснодар, БАТЕ Борисов, Евертон, Легију, Марсеј, Динамо Загреб, Макаби Тел Авив, Аустрију и Мидтјиленд.

Овај списак начињен је пре завршетка реванша између Браге и АИК-а из Стокхолма, који је у току, са пројектованим проласком Португалаца у плеј-оф.

Мечеви плеј-офа на програму су 17. и 24. августа. Занимљиво је да ће само три дана после реванша – 27. августа – Црвена звезда и Партизан играти први овосезонски суперлигашки „вечити дерби“.

Партизан је до плеј-офа стигао после елиминације од Олимпијакоса у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, док је Звезда била боља од Спарте у двомечу треће рунде квалификација за Лигу Европе.

Црвено-бели су црно-белима учинили велику услугу, јер су их избацивањем Спарте „погурали“ ка носиоцима.