Прочитај ми чланак

ЛЕГЕНДА ЈУВЕНТУСА: Зашто Сергеј не игра за Србију?

0

Прослављени бивши италијански фудбалер Фабрицио Раванели изнео је низ похвала за Сергеја Милинковић-Савића, истакавши да би волео да га види у Јувентусу.

Италијан је изразио чуђење што везиста Лација не игра у А селекцији Србије.

Раванели гостује у Београду као промотер италијанског кампа за српску децу на стадиону Вождовца на „крову“.

„Чудно је што Сергеј не игра за најјачу српску репрезентацију. Недавно сам га гледао у финалу Купа Италије на мечу Лација и Јувентуса, комлетан је играч, дефанзивно и офанзивно фантастично обучен. Има велики потенцијал, брзину, снагу и добар дриблинг. Ја сам ‘јувентин’ и мислим да би једног дана могао да игра за торински тим“, рекао је Раванели на конференцији за медије коју је организовала „Банца Интеса“.

Раванели истиче да веома поштује српске фудбалере и да би једног дана волео да ради у Србији као тренер.

„Могу себе да замислим као тренера у Србији, то ми је веома привлачно. Српски фудбалери умају велике способности и таленат, а ја бих могао да им помогнем да унапреде игру на физичком и техничком плану, као и на тактици“, навео је он.

Раванели је открио да је током играчке каријере пуно дружио са српским играчима Владимиром Југовићем, Дејаном Станковићем и Синишом Михајловићем.

„Увек смо имали изузетан однос на и ван терена, често смо излазили породично на вечере. У Кардифу (финале Лиге шампиона прим. аут) сам се поздравио са њима. Што се тиче квалитета, истакао бих Југовића, имао је квалитет бољи од Дел Пјера и Роберта Бађа, само се више пута повређивао“, рекао је Раванели.

Раванели, који је 1996. године био стрелац поготка против Ајакса у Јувентусовој последњој титули првака Европе, сматра да је од тада „уклет“ трофеј Лиге шампиона за торински клуб.

„Од тада као да је проклета Лига шампиона за Јувентус. Вероватно га због тога није освојио пехар у Кардифу“, наводи он, додавши да зна да Јувентус има много навијача у Србији и да је то резултат великог духа клуба.

Раванели је причао и да је јединствен осећај бити на стадиону изнад тржног центра и да људи који су направили такво здање заслужују велики аплауз.