Прочитај ми чланак

ЛЕГЕНДА ХРВАТСКОГ СПОРТА Смеје нам се цела Европа, када игра репрезентација …

0

Кошаркашке муке у Хрватској нису од јуче, оне трају већ 25 година. Од тада, па све до данас ради се без било каквих критеријума. Какви су смешни ликови водили нашу кошарку, завапио је Јосип Пино Ђерђа

Легенда југословенске и хрватске кошарке Јосип Пино Ђерђа разочаран је стањем игре под обручима у његовој земљи. “Коцкаст” су на корак од елиминације у квалификацијама за Светско првенство, прво су поражени од Италије, па Холандије и Румуније у Задру, кап која је прелила чашу. Ни тријумф над “лалама” у дворани “Крешимир Ћосић” није поправио утисак Хрватске у очима Ђерђе.

Фото: ФИБА

– Кошаркашке муке у Хрватској нису од јуче, оне трају већ 25 година. Од тада, па све до данас ради се без било каквих критеријума. Какви су смешни ликови водили нашу кошарку, завапио је Јосип Пино Ђерђа за “јутарњи.хр” – Важно је рећи да се код нас не поштује знање не само у кошарци, која је од бисера постала наш најгори спорт. Данас је човека срамота рећи да се бавио кошарком, мени црвенило иде на лице када гледам утакмице репрезентације Хрватске. Унаказили су игру под обручима скроз, па често и променим ТВ канал да не гледам.

Ђерђа није задовољан ни радом Стојана Вранковића и Дина Рађе.

– Грохотом нам се смеје цела Европа. О њиховом раду најбоље говоре резулатати са претходног Европског првенства, али и квалификација. Италије добије Румунију 51 разлике у гостима, а ми изгубимо кући пред хиљаде гледалаца. Моја генерација би репрезентације попут Румуније и Холандије добили по 40 разлике, закључује Ђерђа.