Прочитај ми чланак

Куријер: Желели смо баш Србију

0

Селектор Дејвис куп репрезентације САД Џим Куријер рекао је да су сви у тиму желели да играју баш против Србије у четвртфиналу елитног такмичења.

Србија је са 3:2 победила Белгију у првом колу Светске групе, док су Сједињене Државе биле боље од Бразила истим резултата, и сада их чека дуел од 5. до 7. априла, који ће играти у граду Бојси, у држави Ајдахо.

„Желели смо да играмо са Србијом. Они су сада један од најјачих тимова у Дејвис купу. Сигурно је да је пред нама тежак задатак, али смо спремни“, рекао је Куријер.

Американци су до сада освојили рекордне 32 титуле у Дејвис купу, али су до последње дошли пре 17 година. С друге стране, Србија је своју једину титулу освојила пре три године, победом над Француском у Београду.

Грег Патон, тренер тениског клуба у Бојсију, истакао је да ће гостовање Србије, коју ће предводити први рекет света Новак Ђоковић, бити највећи догађај у том граду.

„Што се тиче тениса, то ће бити највећи догађај икада у Бојсију и држави Ајдахо. Сви су одушевљени“, рекао је Патон, који је део организационог комитета који је радио на томе да меч буде одигран баш у Ајдаху.

 

(Б92)