• Почетна
  • СПОРТ
  • КУП СРБИЈЕ: Вечитима није могло лакше, дерби у Пазару
Прочитај ми чланак

КУП СРБИЈЕ: Вечитима није могло лакше, дерби у Пазару

0

Дерби се игра у Новом Пазару где гостује Војводина

jsl

Фудбалери Партизана и Црвене звезде имаће лак задатак у мечевима осмине финала Купа Србије. Жребом у Пазови одлучено је да бранилац трофеја из Хумске гостује српсколигашку Жаркову, док ће Звезда на свом терену да дочека БСК из Борче.

Рекло би се да вечити ривали нису могли да добију повољнији жреб. Ипак, Партизан ће морати да задржи дозу опреза, јер су Жарковчани филијала Рада и имају тим састављен од младих играча стасалих на Бањици. Жарковчани су већ елиминисали суперлигаша. У претходној рунди су били бољи од Металца и то после бољег извођења једанаестераца.

Црвена звезда има колосалну шансу да први пут презими у Купу Србије од 2012.године. На стадиону Рајко Митић гостоваће друголигаш БСК из Борче. Рекло би се да српски шампион не би смео да има проблема у судару са екипом која је у претходној рунди била боља од Радничког из Нипа.

Дерби меч биће игран у Новом Пазару, где ће гостовати Војводина. Добар жреб је имао и Чукарички. Брђани ће на сво буњишту дочекати Јавор и имати јединствену прилику да окају грехе за лошу јесен. Занимљиво ће бити у Лучанима, где ће гостовати Рад.

ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Нови Пазар – Војводина

Чукарички – Јавор

Младост (Л) – Рад

Јагодина – Борац (Ч)

Вождовац – Спартак

Радник – Слобода

Црвена звезда – БСК Борча

Жарково – Партизан

Утакмице осмине финала Купа Србије играју се 26.октобра. У случају нерешеног исхода после 90 минута о победнику одлучује извођење једанаестераца.