Прочитај ми чланак

Кошарка: Вечити – Идемо на трофеј, биће ватре!

0

Veciti445610537_640x427(Б92)
Кошаркаши Црвене звезде Телеком и Партизана мт:с у суботу ће се од 20.30 борити за трофеј на ‘фајнал фору’ регионалне АБА лиге.

У првом полуфиналу, ‘црвено-бели’ су у неизвесној завршници победили Раднички са 79:78, док је шампион Србије нешто лакше изашао на крај са Игокеом, тријумфом са 63:57.

Пред финални дуел обе екипе истичу да имају велику жељу за победом, ‘црно-бели’ ће играти за своју шесту титулу у регионалном такмичењу, а Звезда за прву.

У досадашњем делу сезоне одиграна су четири ‘вечита’ дербија, а ‘црвено-бели’ воде са 3-1 у тријумфа. Ипак, у последњем међусобном сусрету славили су изабраници Душка Вујошевића.

“Растерећеност ће нам против Звезде пружити нешто више. То су утакмице које саме по себи имају велики значај које имају велики значај за све, носе пуно адренаина, без обзира да ли меч не одређује много или је као сада, када је оволики улог”, рекао је Вујошевић,

“Можда би још теже било да смо се нашли и полуфиналу, али жеђ за трофејом није умањена. Звезда је ове године много радила да се подигне на ниво свог имена. Надам се да ће љубитељи кошарке уживати, али и да ће Партизан славити”.

На питање колико би Партизану значио трофеј у АБА лиги, стратег ‘црно-белих’ је иронично одговорио:

“Пуно, с обзиром да га нисмо дуго освојили”.

Стратег Црвене звезде Дејан Радоњић истакао је да његови изабраници имају велику жељу, иако тренутно нису на очекиваном нивоу.

“Пласман у финале може да донесе растерећење, али ће жеља бити велика. Меч је веома важан, то је меч сезоне за Звезду. Биће то евролигашко финале, Партизан има више искуства од Звезде у таквим ситуацијама.

KK Partizan269985_640x397

Ипак, имамо огромну мотивацију да савладамо Партизан”, рекао је Радоњић, “Веома кратко сам ту, тако да не могу реално да проценим колико би нам значио овај трофеј. Надам се да ће оптерећење бити мање и да ћемо боље играти и да ћемо га освојити. Финале је посебан изазов”.

Вујошевић је истакао да верује да ће обе екипе играти растерећеније, пошто су пласманом у финале испуниле своје примарне циљеве.

“Ове године је АБА лига била јако значајна, што се тиче императива, највећи део посла завршен је полуфиналом јер смо тиме изборили евролигу. Полуфинални мечеви су били одиграни под великим притиском и морају да се сагледају и из тог угла.

Тешко је бити добар играч, а и добри тренери. Није лепота само када се дода иза леђа, него када се одбрана игра одлично, када се убаце тројке под притиском. Мидлим да је била добра утакмица, мислим да је потребно да одиграмо добро као у мечу са Игокеом, не треба потцењивати тај меч.

Посматрач треба да схвати под којим си притиском ти људи, треба човек да се стави у позицију”, рекао је Вујошевић, “Ми смо имали концепт потпуног подмлађивања, нисмо обећавали превише, али смо процењивали да се ради о веома талентованој екипи. Обећали смо напоран рад и мислим да смо то испунили”.

Бек Партизана Драган Милосављевић рекао је да очекује да ће он и саиграчи дати свој максимум у финалу.

“Очекује нас јако тежак меч, један од најјачих ове годије у АБА лиги. У последњем време играмо све боље, напредовали смо ове сезоне, очекујем да у суботу дамо максимум”, истакао је Милосављевић.

Crvena zvedaf2345495671_640x394

Слично мишљење имао и бек Црвене звезде Вук Радивојевић.
“Надам се да ће меч протећи без инцидената. Знамо шта носи меч са Партизаном, они су дигли форму на максимум. Стварно су постали тим, сви играчи имају своју улогу, мислим да ће одлучивати концентрација и хладнија глава током већег дела меча”, нагласио је Радивојевић.

На Радивојевићеву изјаву се на крају надовезао и Вујошевић.

“Радивојевић је одлично рекао, оба тима очекују подршку својих навијача и да меч протекне без инцидената. Ми из Партизана позивамо своје навијаче да дају све од себе, али да то буде у оквиру дозвољених граница”, рекао је Вујошевић.