• Почетна
  • СПОРТ
  • Кошарка: Орлови од четвртка јачи за двојицу кошаркаша
Прочитај ми чланак

Кошарка: Орлови од четвртка јачи за двојицу кошаркаша

0

Gagic(Вечерње новости)

Од четвртка ће Орлови бити за још две нијансе јачи, јер ће им се прикључити центар Ђорђе Гагић и крило Никола Калинић, који су били део бронзане универзитетске експедиције Ђорђе Гагић.

Чекајући опоравак Немање Недовића, који је на припреме за Евробаскет у Словенији стигао с повредом скочног зглоба, селектор Србије Душан Ивковић у Крањској гори на располагању има дванаесторицу играча. Ситуација је за нијансу боља од оне у Београду, описане као најгоре у историји националног тима.

Од четвртка ће бити за још две нијансе светлија, јер ће се репрезентативцима прикључити центар Партизана Ђорђе Гагић и нови крилни кошаркаш Радничког Никола Калинић, који су били део бронзане универзитетске експедиције из Казања. Њима ће се 22. јула придружити и млади репрезентативац Мега визуре Немања Крстић, који је у среду одиграо последњу утакмицу на Европском првенству у Естонији за играче до 20 година.

Дакле, од почетка наредне недеље у припремном кампу Србије тренираће петнаесторица играча, што је минимум потребан за квалитетан рад. Ивковић је пре одласка у Крањску гору нагласио да су му на тренинзима потребне три петорке. До 28. јула, када се завршава први део припрема за Евробаскет, планирано је да се репрезентативцима у Крањској гори придружи и први плејмејкер Милош Теодосић, који је остао у Београду због опоравка од повреде мишића.

Национални тим се потом сели у Рогашку Слатину, где ће тренирати до 1. августа и потом путује у Цеље на први припремни турнир. Прве тестове за септембарску мисију имаће против селекција Турске, Летоније и домаћина шампионата Словеније.