• Почетна
  • СПОРТ
  • Ко се боји Партизана још: Црно-бели нису рекли последњу реч
Прочитај ми чланак

Ко се боји Партизана још: Црно-бели нису рекли последњу реч

0

lovernj(Политика, фото Н. Неговановић)

„Црно-бели” кошаркаши, ослабљени одласком Гордона и повредом Лучића, дочекују Мега визуру (17 ч)

Гордонов одлазак му отворио простор: Жофре Ловерњ

Пред почетак Суперлиге, у којој стартује данас (17 ч) против Мега визуре у „Пиониру”, Партизан МТС је непланирано остао без Друа Гордона, који је клуб пронашао у Италији, а надовезале су се повреде Лучића и Милосављевића.

Капитенова тегоба није озбиљна, али ће пропустити први меч, док би бек, који се на тренингу сударио са саиграчем, требало да буде у саставу.

– Не налазимо се у доброј ситуацији, између осталог ни здравствено – рекао је тренер браниоца титуле Душко Вујошевић. – Сами ћемо морати, повећаним ангажовањем, да надокнадимо одсуство сваког. На Купу у Крагујевцу није било нимало лако, Мега је играла зону скоро 36 минута  и очекујем сличне опције и сада. Утакмицу са ослабљеним Партизаном сигурно схвата као прилику да приђе ближе циљу, месту међу четири тима за Јадранску лигу. Термин од 17 часова није идеалан, али позивам публику, која је и до сада препознавала ситуацију.

Одлазак Гордона отворио је простор за Француза Ловерња, а и до сада је на позицији крилног центра често играо Бертанс. „Четворка” на располагању је Бранислав Ђекић, који протеклих месеци није био међу 12. У тој улози се претходних сезона наметнуо Лучић, али га Вујошевић користи искључиво као крило.

– Нисмо још рекли задњу реч, све што нам се дешава изазваће снагу не Голијата него Давида – поручио је стратег „црно-белих”, који ће у другом колу у уторак, као гости, играти са Звездом.

Партизан се последњих година често растајао са америчким играчима у току такмичења, углавном због незадовољства њиховим учинком. Лане је, како је саопштено, Ејси Ло одбио да се врати са краћег одмора, а овога пута је отишао најбољи играч екипе у АБА лиги, у којој тек следи кључна утакмица, на финалном турниру.

– Добро је познато каква је финансијска ситуација. Гордон је добио пету плату, а већина играча четири. На једном тренингу се није појавио, а његов менаџер је онда тражио још две плате. Никоме нећемо дозволити да уцењује. Гордон је мењао колеџе и позиције, када је дошао није знао шта је Евролига, а овде је напредовао и када је достигао потребан квалитет, нашли су му нови клуб – казао је Вујошевић.

Цена улазнице за трибине је 100 динара. У акцији „11 година црно-белих радости”, улаз је слободан током целе Суперлиге, осим за мечеве „високог ризика”, за децу рођену од 2002. тј. за време актуелног низа домаћих титула.