Прочитај ми чланак

Ко први ‘лети’, Вук или Славиша?

0

vvv

Већ недељама се спекулише од могућим сменама тренера у Партизану и Црвеној звезди, а прича достиже врхунац уочи „вечитог“ дербија.

Ни ‘црно-бели’ ни ‘црвено-бели’ не блистају ове сезоне, лако губе, тешко освајају бодове, па су Вук Рашовић и Славиша Стојановић константно ‘на леду’.

Стојановића ‘смењују’ од почетка сезоне, али је и даље на Маракани, Рашовић је час сигуран час није, али држи прво место у ЈСЛ, па управа чини се чека неки већи кикс да га замени.

Бранилац трофеја иза себе има једно од најлошијих лета у последњих десетак година, није успео да се избори за јесен у Европи, а после неколико мирних недеља у ЈСЛ, у последња три кола забележио је само једну победу, и пропустио велику шансу да стекне можда целих десет бодова предности испред вечитог ривала.

Управа Партизана је наводно већ спремила смену за Рашовића, и то бившег спортског директора и најтрофејнијег тренера у историји клуба из Хумске 1 Љубише Тумбаковића.

Звезда нема ништа другачији старт сезоне него ранијих година, али ипак три пораза у десет кола ову чине вероватно најтежом. „Црвено-бели“ нису чак други у ни у граду, испред је Чукарички који је славио у међусобном дуелу, као и Вождовац.

Није тајна да спортски сектор није задовољан начином на који Стојановић води екипу, али руководство клуба, за сада, нема право решење за евентуалну замену. Ипак, прича се да у реди стрпљиво чека Миодраг Гроф Божовић.

Партизан у среду очекује незгодно гостовање Радничком у Нишу, у осмини финала Купа Србије, док Звезда дочекује Раднички Крагујевац. То ће бити предигре за „вечити“ дерби у суботу на Маракани.

Претпоставимо да један од ова два тренера неће дочекати зиму на клупи вечитих ривала, шта мислите ко има веће шансе за отказ. Ко ће први бити отпуштен, Вук Рашовић (Партизан) или Славиша Стојановић (Црвена звезда)? Или мислите да ће обојица остати на клупи?

 

(Б92)