Прочитај ми чланак

Кирјос напао Надала: Брате, тако причаш о Новаку!? Циципасе, Ноле је човек!

0

Наступ Ника Кирјоса у најновијем подкасту "Без граница", једна је од тема дана у Аустралији.

Тенисер из Канбере је још једном стао у одбрану Новака Ђоковића у светлу свега што му се дешава у протеклих десет дана у Мелбурну.

Ник је посебно замерио министру Алексу Хоуку на одлуци да поново укине визу Ђоковићу.

„Тај Хоук је рекао нешто у стилу, ‘он је претња по наше границе’, а ја на то кажем, не, није. Третирамо га као да је оружје за масовно уништење, а он је овде само да би играо тенис. Искрено, желим му да је**но освоји турнир, то би било сјајно. Желим да ходам по Мелбурну са Новаковом маском на лицу. Да се Аустралија у целини боље носила са ковидом, да људи Мелбурна нису били тако сј**ани свиме и овим је**ним правилима, не би било ништа ово свега овога“, каже Кирјос.

Он је открио и да га је Новак контактирао када је чуо шта је претходно рекао.

„Новак ме је лично контактирао преко Инстаграма да ми се захвали што сам стао уз њега, нисам био један од оних од којих је очекивао да ће изаћи у медије и подржати га. Осећа се страно у свему овоме и као човеку може да вам буде јако опасно када осећате да је цео свет против вас и не можете да урадите ништа исправно, а све што жели је да игра тенис. На људском нивоу, потребна му је подршка других играча“.

Потом је причитао гласно Новакову поруку:

„Покушавам да разумем ситуацију и будем објективан пре него да испалим све метке одједном, ценим то што радиш, хвала ти“.

Замерио је колегама на томе како су се понашале у овој ситуацији, пре свега Стефаносу Циципасу и Рафаелу Надалу.

„Страшно ме погађа да видим како реагују Циципас и Надал… Очигледно свако има своје мишљење и то је у реду, разумем да Циципас и Надал могу да причају о томе само кад их питају. Али не третирамо Новака као да је људско биће. Замислите како се осећа, све што тражи је само мало подршке других играча. Добија је од мене! Мислим да би требало сви да му је дају. Сигуран сам да је Надал био у сличној ситуацији, и он би гледао према колегама да устану за њега и помогну му“, додао је Кирјос.

За крај је поручио:

„Циципас, разумемо твоје гледиште око је**не вакцинације, Мари, увек можемо да рачунамо на тебе да кажеш праве ствари, а Надал, брате… Где је твоја подршка овом момку?“, запитао се Аустралијанац.