Прочитај ми чланак

Кинси „купио“ гробаре!

0

Promocija-KK-Partiyan-12

Партизан је имао брилијантну премијеру новој сезони Аба лиге! Актулени шампион је врло убедљивом игром савладао Игокеу 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17) у претпоследњем мечу првог кола.

Партизан је показао велико самопоуздање пред бројним навијачима у дворани “Пионир”, а играчи Душка Вујошевића су показали уиграност већ у првом званичном мечу. Игокеа практично ни у једном тренутку није имала шансу да запрети црно-белима, који су брзом игром, искоришћеним контрама и добрим шутевима показали да сезону желе да отворе убедљивом победом.

Лео Вестерман је предводио црно-беле са 18 поена, (4/5 из игре, 3/3 за три поена) и четири асистенције.

Одличну партију партију је приказао Теренс Кинзи, који је “гробаре” купио тројкама и закуцавањима. Меч је завршио са 15 поена, од тога три тројке и неколико атрактивних закуцавања. Мусли је убацио 10 поена, Дејан Мусли 10, Богдан Богдановић 9 поена. Николић је на другој страни се истакао за 16 поена, девет је убацио Јоровић, а по осам Мејс и Галовеј.

Вестерман, Милосављевић, Кинзи, Ловерњ, Мусли започели су утакмицу у готово пуном “Пиониру”. Направили су серију од 7:0 и практично већ на старту пољуљали самопоуздање гостима из Лакташа, а до етог минута је већ било 12:2.

Већ у првој четвртини, Кинзи је купио навијаче сјајним тројкама, а у сјајном шутерском ритму ван линије 6.75 био је Богдан Богдановић.

“Црно-бели” су на идеалан начин отворили меч, тројком Милосављевића стигли су до 7:0, а серију је тек у трећем минуту меча прекинуо Јоровић. Међутим, домаћи настављају у истом ритму, Кинзи другом тројком, те Вестерман другим кошем, одводе Партизан на прву двоцифрену предност 12:2, већ у петом минуту. Све је функционисал у игри црно-белих, који су већ после првих десет минута имали велику предност 24:8.

И у наставку је Партизан био доминантан, осим средином друге четвртине када гости преко Дозета, Бакића и Јоровића успевају да дају бар неки знак живота. Није до дуго трајало, гости су натавили са промашајима, а у финишу полувремена Партизан успева да серијом од 10:2 стигне до највеће предности од 20 поена.

Један од најлепших потеза на утакмици извели су Богдановић и Кинзи, када је Американац сјајним закуцавањем завршио “алеј-уп” за громогласно одушевљење у “Пиониру”. На крају полувремена било је 40:21.

У наставку није био најбоље концентрисан, губио је лопте, а Игокеи је уродила плодом нешто растерећенија игра. Геловеј, Штмбергер и Мејс су то искористили да смање на -12. У трећој четвртини. која је резултатски припала гостима, коначно кошаркаши из Лакташа постижу прву тројку.

Ипак, ништа од спектакуларног преокрета није било, јер су Вестерман и Кинзи тројкама и новим закуцавањем вратили разлику изнад 16 поена.

Партизан у наредном колу игра против дебитанта у АБА лиги, Мега Визуре, која игра последњи недељни меч са Цедевитом.

Аба лига, 1. коло

Петак:
МЗТ – Олимпија 79:60

Субота:
Цибона – Раднички 66:82
Широки – Црвена звезда 80:79
Крка – Будућност 60:57
Задар- Солнок 71:67

Недеља
Партизан – Игокеа 17.00
Мега Визура – Цедевита 19.00

(Телеграф.рс)