Прочитај ми чланак

Катић: Са Партизаном меч за Евролигу

0

(Новости)

Центар кошаркаша Црвене звезде о алтернативном путу до главног циља сезоне. Рашко: Улог је велики и играло би се са надљудском енергијом

kk-crvena-zvezda_f
Широки Бријег заклонио је Црвеној звезди поглед ка првом месту и директном пласману у Евролигу.

Пораз у Херцеговини изгурао је тим са Малог Калемегдана из трке са Игокеом за челну позицију у регуларном делу АБА лиге, осим у случају да Београђани победе у преостала два кола и Александровчани изгубе од Крке у Лакташима и Цибоне у Загребу.

– Веома тежак пораз, иако вероватно нећемо пасти са другог места – каже центар црвено-белих Рашко Катић. – Имамо још две утакмице до краја, које морамо да добијемо. Тако смо размишљали и пре ове у Широком, али смо ушли опуштено мислећи да ће се поновити сценарио из мечева са Цибоном и Крком. Ово је добра опомена пред оно што нас очекује. Није изговор, али нам је требало нешто да нас размрда, јер смо ушли у ритам рутински добијених утакмица. Наравно, било би боље да се није десило, али се надам да ће нас уразумити.

Може ли се говорити о кризи?

– Као играч никад нисам осетио када се диже или пада форма. Не мислим да смо у кризи, већ да смо имали неоправдан вишак самопоуздања и мислили да је за победу довољно да се појавимо на терену.

Да ли овај пораз значи опроштај од првог места?

– Више не знамо које су калкулације за пласман у Евролигу, нити смо се тиме оптерећивали. Ја сам се од првог места опростио када смо у Лакташима други пут изгубили од директног конкурента. Још тада сам рашчистио у глави да смо други, иако је постојала нада. То би била награда коју смо можда заслужили, а можда и нисмо, јер нам је потребно поклапање резултата које нисмо сами изборили.

На путу ка остварењу главног циља – пласмана у Евролигу, вероватно ће стајати полуфинални меч са Партизаном на фајнал-фору?

– И ми то очекујемо. Имамо само један циљ који морамо да остваримо ове сезоне, а то је пласман у Евролигу. То би била најважнија утакмица у сезони.

Можда и најважнији дерби у последњих десет година?

– Улог би био невероватно велики и обе екипе би играле са надљудском енергијом.

Да ли размишљате о теоретској могућности да се не пласирате на финални турнир?

– Не. Ако у мечеве против Будућности и Радничког уђемо максимално ангажовано и гледамо само своја посла, ретко која екипа у АБА лиги може да нам парира.