Прочитај ми чланак

КАТАИ: Зашто не играм?! Можда тренер не воли Србе

0

Одлично сам почео сезону, наместио сам гол, али не знам због чега не добијам више шансе. Не играју ни Крстичић ни Пантић. Можда тренер не воли Србе - у шали каже Александар Катаи.

maxresdefault

Одлично сам почео сезону, наместио сам гол, али не знам због чега не добијам више шансе. Не играју ни Крстичић ни Пантић. Можда тренер не воли Србе – у шали каже Александар Катаи.

У Алавес је дошао у августу као најбољи играч Црвене звезде и Суперлиге. Међутим, до сада није успео да покаже квалитет који несумњиво има. Један од разлога за то је и што све чешће утакмице свог клуба гледа са трибина.

– Стварно не знам шта је проблем и због чега не играм. Тренирам максимално, немам никакав проблем са тренером, али никако да добијем шансу. Он доста воли да мења играче, па сам стога на једној утакмици на терену, па два меча седим на клупи и онда ме пребаци на трибине. У истој ситуацији су и Крстичић и Пантић – рекао је за „Блиц” Александар Катаи.

Бивши нападач црвено-белих је у Примери забележио осам наступа и има три асистенције.

– Сезона је одлично почела, одмах на старту сам асистирао, али сам после тога све мање добијао прилика да играм. Шансу сам добијао у Купу, наместио сам два гола, но по питању моје минутаже се ништа није променило. У четвртак сам играо против Химнастика, па ћемо видети да ли ће то утицати на моју минутажу. Још увек се прилагођавам на шпанску лигу, пошто ми је ово први пут да играм на Пиринејима.

Упркос томе што не игра, Катаи је стрпљив.

– Желим да се наметнем и да покажем да могу да играм у једној од најјачих лига на свету. Слично ми је било и у Звезди, прве сезоне ми ништа није полазило за руком, док сам прорадио тек у наредној. Прегурао сам тада све проблеме, прижељкујем да ће тако бити и овога пута. Не размишљам о одласку из Алавеса, али ако до њега дође, желео бих да енглеска лига буде наредна у којој ћу играти – јасан је Катаи.

Крилни нападач се осврнуо и на чињеницу да ни Луис Ибањез и Марко Грујић, најбољи играчи Звезде прошле сезоне, нису стандардни у Трабзону и Ливерпулу, њиховим новим клубовима.

– И они се, као и ја, још увек прилагођавају на другу средину. Турска лига, као и Примера или Премијер лига на много су вишем нивоу од Суперлиге. Треба да прође тај период адаптације. Илузорно је и поредити фудбал у Шпанији и Србији. Овде се игра много брже, чвршће. Верујем да ћемо сва тројица у наставку сезоне добити много већу шансу.

„Звезда очекивано јесењи првак”

Фудбалери Црвене звезде су другу сезону заредом освојили титулу јесењег првака. Иако не игра више на стадиону „Рајко Митић”, Катаи прати мечеве црвено-белих.

– Пратим резултате Звезде и очекивано је освојена титула јесењег првака. Остало је доста играча, а доведени су и квалитетни фудбалери. Једина мрља је пораз у вечитом дербију, али та утакмица не решава питање шампиона, већ мањи мечеви – јасан је Катаи.

КАТАИ У АЛАВЕСУ

Мечева 8

Голова –

Асистенција 3

Минута 442

„Хвала Муслину што верује у мене”

Упркос томе што не игра у клубу, селектор Србије Славољуб Муслин има поверења у Катаија, па му на сваком мечу даје прилику да заигра.

– Много ми значи што селектор верује у мене и захвалан сам му на томе. Играм у репрезентацији упркос томе што нисам стандардан у клубу. Верујем да ће се и то променити како би ужитак био потпун.