• Почетна
  • СПОРТ
  • Караџић жели да остане: Све ћу да вас пријавим Вучићу
Прочитај ми чланак

Караџић жели да остане: Све ћу да вас пријавим Вучићу

0

Tomislav-Karadjic-6

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић изјавио је данас да жели да остане на тој функцији, док је његов противник Звездан Терзић казао да је спреман на компромис.

„Желим да останем на функцији на којој јесам, увек спреман да саслушам предлог и да поразговарам. Дати су рокови једног клуба и појединца, не желим сам да то решавам, већ заједно, и наћи ћемо решење, ако смо паметни“, рекао је Караџић на седници Скупштине ФСС-а у Старој Пазови.

Караџић је рекао да му је потпредседник Црвене звезде Славиша Кокеза казао да има два човека која ће освежити ФСС.

„Ја то прихватам, и не само те предлоге, већ и друге. Нека дођу до мене да разговарамо, да видимо ко шта може, а шта не може. Није проблем да се о томе разговара“, рекао је Караџић.

Караџић је у августу прошле године најавио да ће се повући са места председника ФСС-а и да је пропуштена прилика да ту организацију преузме некадашњи репрезентативац Дејан Станковић.

„Није време да говорим шта су све разлози за то. Атмосфера у којој игра наша репрезентација, однос неких навијачких група, не бих рекао навијача, јасно говори да ја нисам најважнији човек, већ да су важнији један велики клуб и репрезентација“, казао је Караџић.

Према његовим речима, даљи рад под притисцима и уценама биће проблематичан и да је ФСС несврстана, нестраначка и неполитичка организација. Караџић је предложио да се појединци који се позивају на поједине политичке функционере удаље из фудбала и да је о том питању разговарао с потпредседником владе Србије Александром Вучићем.

„Рекао сам Вучићу да се много људи позива на њега, а он ми је одговорио да имам његов телефон и да му моментално кажем када се тако нешто деси и да ће он реаговати“, додао је Караџић.

Председник Заједнице суперлигаша Звездан Терзић рекао је да супростављене стране могу заједно, али да су неопходни компромиси.

„Годину су обележили јавни сукоби унутар организације. Фудбалска Србија је почела да се цепа на оне који су за и против Караџића. Он је најавио одлазак и утихнуло је“, рекао је Терзић, који је и први човек ОФК Београда.

Терзић је додао да су тензије спласнуле претходних месеци и да је формирана радна група у коју су ушли представници ФСС-а, Црвене звезде, Партизана, Војводине и он као преседник Заједнице суперлигаша. Према Терзићевим речима, Караџић у наредном периоду треба да извршси реконструкцију Извршног одбора и свих органа Савеза, као и да спроведе неопходне реформе.

„Ако не можемо заједно, ако се не договримо, треба расписати ванредне изборе, па нека фудбалски људи одлуче коме ће поверити мандат. Верујем у договор, само своју сујету морамо ставити на страну. Само ако будемо јединствени, можемо квалитетно да одговоримо изазовима пред нама“, рекао је Звездан Терзић.

Први човек Слободе Драган Суботић и потпредседник Партизана Ратомир Бабић јавно су на седници Скупштине подржали Караџића и предложили да се више не потеже питање председника Савеза.

 

(Бета)