Прочитај ми чланак

КАКВА ТЕКМА: То је Премијер лига! Два преокрета, Челси од сјаја до очаја и назад!

0

Невероватна утакмица на Стамфорд Бриџу, Челси је повео, па губио и на крају дошао до велике победе.

Фудбалери Челсија победили су на свом Стамфорд Бриџу екипу Вотфорда резултатом 4:2 (1:1) у осмом колу Премијер лиге.

Челси је повео голом Педра, али је онда Вотфорд у размаку од неколико минута преокренуо на Стамфорд Бриџу преко Дакура и Переире, на крају је уследио лудачки преокрет „плаваца“ преко Бачуаија и Aспиликуете.

Челси је био конкретнији и опаснији на почетку утакмице и до вођства дошао из прве праве прилике.

У 12. минуту, Aзар је вратио повратну за Педра, а овај са преко 25 метара од стативе матирао немоћног Гомеша – погледајте видео горе.

Вотфорд је и поред примљеног гола био прилично опасан, а најрасположенији и данас је био одлични Ричарлисон који је направио много проблема одбрани Челсија.

Ипак, после једне контре, домаћи су имали велику прилику да дођу до 2:0. Мората је проиграо усамљеног Фабрегаса, који је очајним лоб ударцем покушао да надмудри добро постављеног Гомеша.

У финишу првог полувремена и на старту другог уследила је жестока казна гостију.

Невероватни Вотфорд је најпре изједначио преко Дакура у последњим тренуцима првог полувремена, а потом је на старту другог уследила муњевита контра.

Ричарлисон је лепо проиграо Переиру, који погађа за 1:2, а претходно је Бразилац пропустио велику прилику са пет метара, али се потом искупио асистенцијом за преокрет.

Челси је био приморан да крене на све или ништа, Конте је одлучио да у игру уведе Бачуаија и Вилијана уместо Морате и Aлонса и то је донело резултат.

У 71. минуту, практично после свог првог контакта са лоптом, Бачуаји је искористио центаршут Педра и главом погодио за 2:2.

Челси је у финишу кренуо у офанзиву, ушао је и Запакоста уместо Педра и одмах је уследио нови преокрет.

На сличан начин као код другог гола, са десног крила је центрирао Вилијан, а Aспиликуета се прикрао из другог плана и главом погодио за велики преокрет Челсија.

У последњим тренуцима меча, Бачуаји је постигао и други гол, искористио грешку одбране Вотфорда за коначних 4:2.

„Плавци“ сада заузимају четврто место на табели са бодом више од данашњег ривала.