• Почетна
  • СПОРТ
  • Како се калила шеста узастопна титула Партизана: Стари асови кратког рока (1)
Прочитај ми чланак

Како се калила шеста узастопна титула Партизана: Стари асови кратког рока (1)

0

partizan_6200x0(Новости)
Сплетом околности, од тројице помпезно најављених повратника у клуб, целу годину је избројао и закорачио у другу само директор омладинске школе Момчило Вукотић.

Поход на историјску 25. титулу којом се Партизан изједначио са вечитим ривалом по броју најважнијих домаћих трофеја почео је пре тачно годину дана.

Пета “рецка” у низу је ударена у лето 2012, ипак ни то није било довољно да Аврам Грант прескочи границу између доброг маркетиншког потеза и адута за европске амбиције. Три изгубљена дербија за само месец дана су показала Израелцу пут ка излазним вратима Хумске, а челницима црно-белих указала на правац у којем би требало размишљати пред напад на рекордни шести узастопни првенствени пехар.

ВУКОТИЋ ПУН ПОГОДАК
Сплетом околности, од тројице помпезно најављених повратника у Партизан, целу годину је избројао и закорачио у другу само директор омладинске школе Момчило Вукотић. Највећа играчка легенда Партизана је скромно и ненаметљиво ушла у потпуно нови изазов и после првих 365 дана мандата сви у клубу имају само речи хвале за његов рад.
Моцино радно време од јутра до сутра, са терена на терен, представља праву смерницу свима који долазе у редове, сада већ шестоструког узастопног шампиона Србије. Фабрика црно-белих асова је дефинитивно добила правог човека за побољшање већ нестварно добре производње талентованих фудбалера.

Зимске турбуленције са Станојевићем и Крстајићем су успешно “амортизоване” ангажовањем тренера који је са Челсијем био надомак пехара Лиге шампиона, ипак, ваљало се престројавати у ходу.

Избором новог спортског сектора средином маја прошле године били су намирени сви аспекти потребни за наставак доминације на домаћој сцени. Време експериментисања је завршено именовањем Љубише Тумбаковића за спортског директора, Владимира Вермезовића за шефа струке и Момчила Вукотића за директора омладинске школе.

Циљ је био познат и без било каквих најава, а средства у виду људства су имајући у виду њихову фудбалску личну карту била више него довољна да оптимизам буде реалан.

– Трудићемо се да направимо добру ствар, да играчи уживају на тренинзима, да задржимо нашу пробирљиву публику на стадиону. Овај тим уз одређена појачања може да направи значајан успех, али морамо да будемо свесни да има и богатијих и јачих од нас – рекао је приликом задужења кључева од црно-беле свлачионице Владимир Вермезовић.

Љубиша Тумбаковић, човек који је на изборима за председника клуба из Хумске 2009. једини подигао руку против Драгана Ђурића, приклонио се актуелном руководству у улози са којом до тада није имао никаквих додирних тачака.

Спортски директор је и пре првог потеза на новој функцији добио у “си-вију” појачања која он није ангажовао – Бранка Пауљевића, Мохамеда Забију и Филипа Кнежевића.

Истина, ни четворица преосталих новајлија за чије ангажовање заслуге припадају искључиво Тумбаковићу, не спадају у категорију правих. Напротив. Старији од браће Шћеповић је једини оправдао очекивања, док су Ловре, Сретеновић, Томашевић представљали само оптерећење за платни списак црно-белих.

– Циљеви Партизана су увек јасни. Направићемо дугорочни план рада и надоградити оно што смо наследили – говорио је тада Тумбаковић.