• Почетна
  • СПОРТ
  • Ју Ес Опен: Новак до финала без сусрета са Рафом и Роџером
Прочитај ми чланак

Ју Ес Опен: Новак до финала без сусрета са Рафом и Роџером

0

12novak

(Вечерње, новости)

Најбољи тенисер света стартоваће турнир у Њујорку против Беранкиса, Типсаревић протви Куеваса, Јелена против Кејс, Ана против Татишвил, а Јована против Петковићеве.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стартоваће на грен слем турниру УС Опен у Њујорку дуелом против Литванца Рикардаса Беранкиса, одређено је данас жребом. Беранкис заузима 126. место на АТП листи и биће то њихов први међусобни окршај.

Уколико очекивано преброди стартну препреку на последњем грен слему сезоне, где учествује девети пут и којег је освојио 2011. године, Ђоковић ће у другом колу играти са бољим из меча Бењамин Бекер (Немачка) – Лукаш Росол (Чешка).

Пројектовани ривали првог носиоца и светског броја у трећем колу су Бугарин Григор Димитров и Пољак Лукаш Кубот, у осмини финала Италијан Фабио Фоњини и Француз Беноа Пер, у четвртфиналу Аргентинац Хуан Мартин Дел Потро и Немац Томи Хас, а у полуфиналу бранилац титуле Британац Енди Мареј, Чех Томаш Бердих и Швајцарац Станислас Вавринка.

У доњој половини жреба су Шпанци Рафаел Надал и Давид Ферер, Швајцарац Роџер Федерер и Француз Ришар Гаске, тако да до финала не могу да се састану са Ђоковићем.

Прошле године српски тенисер је такмичење на УС Опену завршио поразом у финалу од Мареја са 3:2 у сетовима, окршај је трајао четири сата и 54 минута и званично је најдуже финале у историји овог турнира.

КРУНИЋЕВА НА ГАВРИЛОВУ

Наш тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у друго коло квалификација за Ју-Ес опен.
Изгубио је од Француза Албана Оливетија са 2:1 у сетовима – 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).
Претходно је Александра Крунић била успешна на старту квалификација за женски турнир, победивши Немицу Карину Витхефт 6:3, 6:1. У другом колу састаје се са Рускињом Дарјом Гавриловом.

Јанко Типсаревић играће против Уругвајица Пабла Куеваса. Енди Мареј стартује против Француза Љодре, Роџер Федерер против Словенца Грега Земља, а Рафаел Надал против Американца Рајана Харисона.

У женској селекцији Србију представљају, за сада, три тенисерке: Јелена Јанковић игра против Американке Медисон Кејс, Ана Ивановић против Ане Татишвил, док Бојана Јовановски има најтежи посао против Андрее Петковић. Александра Крунић се бори у квалификацијама.

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс турнир пред својом публиком почиње против Италијанке Франческе Скјавоне

Отворено првенство САД биће одржано на теренима Флешинг Медоуза од 26. августа до 8. септембра.

БЕЗ ШАРАПОВЕ
Рускиња Марија Шарапова неће учествовати на Ју-Ес опену, пријавивши тешку и болну повреду десног рамена, чиме је изненадила цео тениски свет. Шампионка Њујорка из 2006. претходних дана привлачила је велику пажњу јавности маркетиншким активностима у вези са брендом слаткиша које промовише, као и експресним раскидом сарадње са тренером Џимијем Конорсом. На слему је требало да је тренира отац Јурија.