• Почетна
  • ВИДЕО
  • ЈСЛ: Партизан испустио 2:0 за пет минута у Суботици – 2:2 (Видео)
Прочитај ми чланак

ЈСЛ: Партизан испустио 2:0 за пет минута у Суботици – 2:2 (Видео)

0

Изабраници Владимира Вермезовића до 78. минута водили са 2:0 и потом за само пет минута просули све што су до тада урадили

Крај дело краси, а Партизан је у Суботици за пет минута у финишу прокоцкао вођство од 2:0 и дозволио срчаним Суботичанима да освоје вредан бод 2:2 (0:1).

Јесењи шампион је лако искористио бројне грешке „плавих голубова“ који нису личили на себе, поред убедљивог вођства имао је и неколико прилика да трећим поготком преломи меч, а кад су помислили да су им бодови у џепу, Спартак је васкрсао и преко џокера Носковића и Видака Братића дошао до заслуженог бода.

Одлука тренера Партизана Владимира Вермезовића да од старта заигра са другим класичним нападачем Марком Шћеповићем није толико изненадила колико његова улога на терену. Млађи од браће Шћеповић играо је у везном реду као класичан плејмејкер што је прилично изненадило домаћина и дестабилитзовало одбрану јер је повлачећи се у средину ослобађао простор за убацивање по боковима.

Спартак Златибор вода слабо је почео меч, били су у грчу и везаним грешкама дозволили су црно-белима да јевтино дођу до вођства већ у 12. минуту. „Балон“ који је упућен на 13-14 метара, Митровић је као на тренингу спустио на ноге Лазару Марковићу кога је заборавио Пушкарић, а овај је са пет метара закуцао лопту у мрежу.

МЕНАЏЕРИ У ЛОЖИ

Последње коло Јелен Суперлиге и добру форму Спартака ЗВ и Партизана искористили су бројни менаџери из србије и иностранства да још једном на делу погледју играче. Било је скаута из Италије, Русије, Немачке, Белорусије…

По клизавом терену црно-бели су после гола још лакше контролисали утакмицу, вешто користећи празнине по крилима (пре свега преко Пушкарића), али Јојић, па затим и Миљковић, Томић нису искористили зицере јер је и Алексић показао високу класу.

И тек после 30 минута на терену се појавио Спартак, убацио је у брзину, средио у везном реду и имао три велике прилике за изједначењем. Заблистао је голман Петровић који је одбранио ударце Видака Братића (34.) и Деспотовића (37.), док је Пушкарић после прекида Торбице слабо захватио лопту а био је само на три метра од гола. У тој отвореној борби, гости из Београда су имали неколико прилика да увећају предност. Лазара Марковића су опет заборавили на поет метара од гола, а он је главом промашио цео гол, да би после корнера Томића Иванов превбарио Алексића, али не и Шарца на гол линији који је спречио диплирање предности.

ЂУРИЋ УЗ ТУМБАКОВИЋА

Делегација Партизана била је у комплетном саставу на челу са председником Драганом Ђурићем, Бранком Ружићем, Милетом Јовичићем, генералним секретаром Дарком Грубером.

Иницијатива домаћина од старта наговештавала је узбудљивији други део, али су на исти начин у 12. минуту дозволили Партизану да увећа вођство. Имали су домаћини корнер, лопту је прихватио Владимир Волков и са своје половине пасом од 40 метара избацио лопту у простор ка Марку Шћеповићу. Он је био бржи од Горана Адамовића, али и беспотребно истрчалог Алексића кога је лобовао са ивице шеснаестерца.

Појачавање дефанзиве увођењем Саше Марковића, Вермезовић је желео да мирно заврши утакмицу, али тако није мислио џокер домаћина Александра Носковића. Попарин пас у поростор Носковић је побегао Остојићу и преко Петровића погодио мрежу. Опомена није била довољно добра гостима, Пушкарић је добро извео прекид, Иванов је заборавио на Видака Братића који већ у 83. доноси изједначење!

ЧАБА ХАНЂА

Почетни ударац на мечу извео је Чаба Ханђа, некада велика нада Спартака пре 12 година који је доживео тешку повреду главе на турниру у Италији, био у коми дуго времена али се чудесно опоравио. Данас је фудбалски пензионер.
Пречка Саше Марковића уз звук пиштаљке слабог Гогића била је све што је јесењи лидер урадио у финишу.


НЕРВОЗНИ ЦРНО-БЕЛИ

Играчи Партизана поново су се брукали. Уместо да се сконцентришу на игру, у финишу су се такмичили ко ће бахатије и ружније да се понаша заборављајући да су на терену због фудбала. Лазар Марковић је више пута протествовао код судије, наставио је то да ради и по завршетку меча, док је Александар Миљковић на очиглед свих два пута руком одгуривао главу Антонића.
Судија Гогић му је доделио само жути картон па се и он обрукао, као и у ситуацији кад је вратио картон у џеп спреман да додели Остојићу због грубог фаула на центру. У гужви по заврпетку меча, на срећу, било је више играча оба тима хладне главе, па није дошло до већих инцидената.

СПАРТАК ЗВ – ПАРТИЗАНА 2:2 (0:1)

Стрелци: Носковић у 78. и Братић у 83. минуту за Спартак Зв, а Л. Марковић у 12. и М. Шчеповић у 57. минуту за Партизан. Стадион: Гледалаца: 3.500. Судија: Миодраг Гогић (Нови сад) 5. Помоћници. С. Живковић (Петроварадин), М. Корајлија (Нови Сад). Жути картони: Пушкарић, Попара, Човић , Братић (Спартак ЗВ), Смиљанић, Миљковић (Партизан).

Спартак ЗВ: Алексић 6 – Антонић 7, Братић 7,5, Г. Адамовић 6, Пушкарић 5,5 – Ковачевић 7 (од 73. Попара 6), Шарац 6 – Новаковић 6,5, М. Адамовић 5,5 (од 66. Носковић 7), Торбица 6,5 – Деспотовић 6 (од 73. Човић -).

Партизан: Петровић 7 – Миљковић 6, Остојић 6, Иванов 6,5, Волков 7 – Смиљанић 7, Јојић 7, Томић 6,5, Л. Марковић 7 (од 82. с. Илић -) – М. Шћеповић 6,5 (од 67. С. Марковић -), Митровић 6 (од 74. С. Шћеповић -).

 

(Новости)