Прочитај ми чланак

Још једна победа Србије!

0

kosarkasi-srbije-foto-tanjug-1376340674-351775

(Бета, фото: Танјуг)

Кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас у Београду Русију са 84:79, у припремном мечу за Европско првенство у септембру у Словенији.

Селектор Душан Ивковић одмарао је вечерас капитена Ненада Крстића и Стефана Марковића, а на клупи су остали и повређени Милош Теодосић и Владимир Лучић. Свој деби у репрезентацији имао је Василије Мицић, који је дуго био повређен.

У одсуству Крстића, капитен је био Бјелица, а меч је одигран пред око 15.000 људи, у знатно живљој атмосфери него недавно завршени Трофеј Београда.

Прво полувреме меча обележила је уједначена игра, али и технички кварови, пошто семафор и сат за напад нису радили у већем делу друге четвртине, тако да играчи углавном нису знали колико је времена остало до краја.

Србија је први део игре завршила са седам поена предности, 42:35, а онда је силно почела друго и направила убедљиву предност од 17 поена разлике  52:35. Русија је тада, међутим, направила серију од 17:4 и пришла на 56:52. Србија је поново у последњој деоници имала 10 поена предности, али је Русија тројком Валерија Лиходеја изједначила на 76:76, 70 секунди пре краја.

Ђорђе Гагић је тада погодио пенале, а онда и Бјелица дао кош за 80:76, тако да је Србија задржала предност до краја. Ово је Србији у припремном периоду прва утакмица са неизвесном завршницом, и сада има учинак од пет победа и једног пораза.

Нажалост, утакмицу је обележила и повреда Немање Недовића који се у финишу меча оклизнуо и незгодно пао. Још увек није позната озбиљност повреде.

Богдан Богдановић постигао је 17, Данило Анђушић 16, Немања Бјелица 14, а Рашко Катић 13 поена. Најефикаснији у тиму Русије био је Андреј Воронцевич са 18 поена.

Наредне провере наш национални тим имаће у Француској, у Антибу ће играти против домаћина, што ће свакако бити најозбиљнија провера у припремном периоду, а затим их очекује дуел против Грузије.

Србија ће пре Европског првенства у Словенији играти и на турниру у Турској од 23. до 25. августа заједно са домаћином, Белорусијом и Хрватском.