Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ НИЈЕ ДОШАО НА ОКУПЉАЊЕ: Сале о саставу тима, промени у стручном штабу…

0

Селектор Србије одржао је конференцију за медије на окупљању репрезентације

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић одржао је конференцију за медије са кошаркашима нашег тима, где су уз њега говорили и капитен Милош Теодосић и заменик капитена Милан Мачван.

Прво су реч имали кошаркаши, а капитен Теодосић поручио је да у Кини Србију чека бар 10 екипа које конкуришу на медаљу.

– Драго ми је да су сви момци ту, да полако крећемо са уводним тренинзима, после нас чекају припреме на Копаонику. Мислим да ће првенство бити веома јако, има 10 репрезентација које желе медаљу, ми смо једна од њих, чека нас тежак пут до медаље, на нама је да се уиграмо и спремимо да дођемо до циља – рекао је Теодосић.

Милан Мачван је поручио да није заслужио позив, али да ће му тренинзи помоћи да се потпуно опорави после тешке повреде.

– Драго ми је да смо се окупили, да одрадомо најбоље могуће припреме и да се кроз тренинг утакмице спремимо за Светско првенство.

– Нисам заслужио овај позив, јер нисам играо годину дана, више ће саиграчи мени да помогну, него што ћу ја њима, заиста сам узбуђен да се вратим.

После њих реч је узео и селектор Александар Ђорђевић, који је пре конференције послао поруку подршке Огњену Кузмићу.

– Велики поздрав свим репрезентативцима и велики поздрав нашем пријатељу, репрезентативцу и великом играчу Огњену Кузимићу, да се што пре опорави и да се врати у своју репрезентацију – почео је Сале, који је поздравио и све играче који су кроз квалификације изборили Мундобаскет.

– Надам се да ћемо бити спремни за почетак првенства, али и за крај. Биће промењен систем такмичења, имали смо тежак пут до Мундобаскета, желим овом приликом да се захвалим сваком играчу који се одазвао кроз квалификације, јер и они су заслужни за ово и они су будућност наше кошарке – поручио је селектор, који верује да ће се Србија из Кине вратити са медаљом.

– Мислим да смо група људи која свесно улази у такмичарске ризике, мислим да никада нисмо били у оваковом саставу, увек је неко фалио, зато верујем и да ћемо се вратити са медаљом – истакао је Ђорђевић, који ће имати и промену у стручном штабу.

– Звахвалио бих се Милану Минићу, који је до сада био са нама, од сада ће уместо њега са нама бити Дарко Раковић, који је био у Финикс Сансима, он ће биит нови део стручног штаба – поручио је Александар Ђорђевић.

Уследило је и питање за изостанак Николе Калинића, а Ђорђевић је поручио да не жели да прича о онима који нису ту:

– На мени је тај део и тежина тог задатка да направим те одлуке. Када погледам екипу, мислим да смо изузетно спремни и попуњени на свим позицјама, сви играчи су направили искорак у каријери, ја волим да причам о играчима који су на списку, не о онима који нису. У овом тренутку је то била таква моја одлука, постоје неке визије против којих и каквих противника ћемо играти, какав нам је потребан физички „сизе“ играча којих имамо, који искачу и долазе до одређеног квалитета и сигурности и саставио сам у том неком смеру тим, да оформимо екипу која ће дати резултате. Имамо екипу која не бежи од жеље, али и шта нас чека и да морамо да имамо максималан респект према сваком противнику.

Никола Јокић се није појавио на окупљању, а Ђорђевић истиче да ће се он прикључити 2. августа, јер има такве обавезе због уговора у НБА.

– Ових дана ћемо направити детаљан план за идивидуалне програме у односу на уговоре играча и пре свега према НБА екипама, али мислим да ћемо на Копаонику врло брзо бити комплетни. Мој задатак је да их преварим да што пре буду овде. А када виде лопту, онда ће бити најлакше да остану.

Комплетан план припрема репрезентације:

Окупљање у Београду 18. јула

Базичне припреме на Копаонику (од 21. јула до 4. августа)

– Србија – Борац у Чачку (4. август)

– Србија – Финска у Зрењанину (7. август)

– Србија – Литванија у Београду (10. август)

– Литванија – Србија у Каунасу (12. август)

– Акрополис куп у Атини, где учествују и Грчка, Италија и Турска (од 16. до 18. августа)

– Пут у Кину (20. август)

Светско првенство почиње 31. августа, а наша екипа је у групи Д, са Италијом, Филипинима и Анголом. Наш тим први меч игра портив Анголе 31. августа, затим 2. септембра против Филипина, а онда против Италије 4. септембра

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!