Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ КАО РОНДО – 16 асистенција за осму победу у девет утакмица!

0

Кошаркаши Денвер Нагетса наставили су низ победа у НБА лиги, а Никола Јокић је и трећи пут остао "кратак" за трипл-дабл учинак на мечу.

Денвер је у ноћи између суботе и недеље победио Јуту Џез са 103:88 и то је „Грумењу“ осма победа из девет утакмица, при чему остају други на Западу иза Голден Стејт Вориорса.

Две екипе су играле уједначен меч од почетка па је прва четвртина завршена 25:25. Јокић није био у шутерском ритму, мада у последњим утакмицама и не шутира много.

У овом мечу је из игре имао 3/9 и седам поена уз десет скокова, али су уручења, додавања кроз одбрану и повратне лопте у ћошкове за тројку ишле савршено па су због тога профитирали Гери Херис, Џамал Мареј, Малик Бизли и остали, а Јокић сакупио невероватних 16 асистенција.

Сличне статистике је током каријере често бележио и плејмејкер Раџон Рондо коме поени нису никада били у првом плану.

Херис је имао 20 поена, Мареј 19, Пол Милсап 13, а Бизли 12. На другој страни је Џеј Краудер убацио 21, Донован Мичел 16, а Руди Гобер и Дерик Фејворс по 12 поена.

Све до последње четвртине Нагетси у свом Пепси центру нису могли да сломе отпор Џезера. Међутим, тада су покренули серију 18:0 и са 35:15 у последњој деоници успели да се одлепе и убедљиво славе.

Јокићу ово није први пут у сезони да буде близу, али без трипл-дабла. Против Чикага је имао девет асистенција, док је против Пеликанса остао кратак за један скок. Овог пута су пресудили поени, али је његова екипа наставила да побеђује.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!