Прочитај ми чланак

Извини Дејане

0

Црвена звезда је изгубила од Анадолу Ефеса, али оно што је црвено-бела чета урадила до сада је невероватна ствар. Поставили су рекорд у броју везаних победа у овом формату Евролиге и готово сигурно су обезбедили плеј-оф, у то нико није веровао на почетку сезоне, нико сем играча и тренера Црвене звезде.

Dejan-Radonjić-KK-Crvena-Zvezda-

Од тренутка када је Дејан Радоњић преузео кормило Црвене звезде многи од нас су били скептични. Са правом су били скептични, јер Радоњић није показивао тренерске квалитете. Изгубио је место у Евролиги (Цибона је освојила АБА лигу, а потом одустала од Евролиге због финансијских проблема па је отворено место за црвено-беле), губио је неизвесне утакмице, није звао тајмаут када треба, често је правио шаблонске ротације које су водиле у губитак утакмица… Ипак Дејан Радоњић је растао са Црвеном звездом, растао је и порастао до неслућених висина. То је и велика заслуга управе клуба која је и поред незадовољства навијача веровала у Радоњића, и свима показала како се води клуб. Бар 30 посто заслуга за све ово што Звезда ради иде на рачун управе само на основу вере у Радоњића.

Оно што Црвена звезда сада ради у Евролиги је историјски подвиг. Заборавимо то да смо ми земља кошарке, да код нас увек има талената на претек, ипак ми немамо довољан буџет да најбоље играче задржимо у својим редовима. Напад добија утакмице, а одбрана осваја титуле, е баш то је оно што је Дејан Радоњић урадио са Црвеном звездом. Направио је хемију, направио је атмосферу да сваки играч гине за свог саиграча и дрес са грбом клуба из Београда. Направио је то да у Београду падају Фенер, ЦСКА, Реал… Направио је то да ко год треба да изађе на мегдан Црвеној звезди зазире, боји се и зна да лако може да поклекне пред најбољом одбраном у Европи. 

Растао је Дејан, учио из својих грешака, и порастао је. Порастао је у великог тренера, тренера који држи часове кошарке много звучнијим и признатијим тренерима широм континента. Са буџетом далеко мањим од већине тимова бори се за прве четири позиције и повлашћен положај у доигравању за Ф4. 

Дејане извини што нисам веровао у тебе. Доказао си да си са правом био ту где јеси. Требало ти је мало више времена али си постао феноменалан. Извини мајсторе.